Evenimentul Zilei > International > Cel mai mare cimitir din epoca romană a fost descoperit la Budapesta. Foto în articol
Cel mai mare cimitir din epoca romană a fost descoperit la Budapesta. Foto în articol

Cel mai mare cimitir din epoca romană a fost descoperit la Budapesta. Foto în articol

Arheologii au descoperit cel mai mare cimitir din epoca romană până în prezent în districtul nordic Óbuda din Ungaria, a informat agenția națională de știri MTI.

Cimitirul se află de-a lungul uneia dintre cele mai importante artere din Budapesta, care a fost un drum principal în vremurile romane, au afirmat arheologii. Cimitirul a fost folosit între secolele II și IV și aproximativ 100.000 de persoane sunt îngropate acolo.

Situat la granița de nord a provinciei romane din Pannonia, Aquincum era un post militar de la 41-54 d. Hr..  Fiind centrul de operațiuni de pe frontiera romană  Aquincum a fost, ocazional, sediul principal al împăraţilor. Orașul avea aproximativ 30 000 până la 40 000 de locuitori până la sfârșitul secolului al doilea și a acoperit o parte semnificativă a zonei cunoscute astăzi drept districtul Óbuda (Sectorul III din Budapesta sau Óbuda-Békásmegyer se află pe partea dereptă a Dunării, în Buda).

Régészet

Régészet

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: