Din cauza virusului, prețul de piață în viu al porcilor în România a fost în săptămâna 21 – 27 octombrie 706, 94 lei, cu 0,89 % mai mare decât în urmă cu o săptămână, cu 1,64 % mai mare decât în urmă cu 4 săptămâni și cu 35,62 % mai mare decât anul trecut, în aceeași perioadă, arată cele mai recente date.

La nivel european, România ocupă locul patru în topul prețurile carcaselor E și S, Grecia, Cipru și Slovacia ocupând primele trei locuri.

Astfel, carcasele de porc pentru cele două clase sunt mai scumpe decât în Germania, Franța și Danemarca.

Dat fiind faptul că perioada Sărbătorilor de iarnă se apropie, în comparație cu ultimii cinci ani, prețul porcilor în viu, la poarta abatorului, și al carcasei clasificate, la ieșirea din abator, au înregistrat creșteri semnificative, scrie Lanțulalimentar.

Te-ar putea interesa și: