Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciclon în România. Trei mașini au fost distruse de un acoperiș smuls de furtună
Ciclon în România. Trei mașini au fost distruse de un acoperiș smuls de furtună

Ciclon în România. Trei mașini au fost distruse de un acoperiș smuls de furtună

Trei autoturisme au fost avariate în orașul Simeria, județul Hunedoara, după ce un acoperiș s-a prăbușit peste acestea.

Acoperișul unui bloc de locuinţe din orașul Simeria a fost smuls de o vijelie care s-a produs vineri seara pe raza localităţii. Acest acoperiș s-a prăbușit peste trei autoturisme parcate în vecinătatea imobilului. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Judeţul Hunedoara s-a aflat vineri seara, între orele 19,30 şi 20,30, sub cod portocaliu de fenomene meteo imediate, cu averse de 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină.

Mai multe echipe ale pompierilor militari din Deva şi ale serviciului voluntar de pompieri din Simeria au intervenit la fața locului. Acoperişul din tablă, cu o suprafaţă de circa 200 mp, şi mai multe elemente din structura sa au fost îndepărtate, ulterior de pe șosea și de pe mașinile din parcarea blocului.

Incidente produse de vijelii

Vântul puternic a mai pus la pământ un copac în localitatea Batiz, spre comuna Băcia, fără ca traficul rutier să fie afectat. La fața locului au intervenit, de asemenea, pompierii din localitatea Bretea Română. De asemenea, beciul unei case din localitatea Spini a fost inundat, în zonă fiind prezenţi pompierii militari din Orăştie, au mai anunțat reprezentanții ISU Hunedoara.

În niciuna dintre situaţiile prezentate nu au fost semnalate victime, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Un copac s-a prăbușit pe o clădire a spitalului din Giurgiu

Un incident asemănător s-a petrecut și în municipiul Giurgiu. Tot din cauza vijeliei, un copac a căzut, vineri seară, peste o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a-l îndepărta.

„Pompierii acţionează, în aceste momente, pentru degajarea unui copac, în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Acesta este căzut peste una dintre clădiri, iar personalul a solicitat intervenţia pompierilor”, a transmis ISU Giurgiu.

Echipajele de intervenție s-au deplasat la locul incidentului cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Sursa foto: ISU Hunedoara