Evenimentul Zilei > Actualitate > Chirurgii au fost șocați. Ce au putut să găsească în corpul unui pacient
Chirurgii au fost șocați. Ce au putut să găsească în corpul unui pacient

Chirurgii au fost șocați. Ce au putut să găsească în corpul unui pacient

După două zile de dureri în piept și dificultăți de respirație, un bărbat din SUA a mers la camera de urgență. Spre surprinderea sa și a medicilor în organismul său a fost descoperită o bucată de ciment care îi străpungea inima și plămânul drept.

Nu este o poveste neobișnuită. Totuși, acest bărbat avea o bucată de ciment de 4 inci care îi străpungea inima și plămânul drept, potrivit unui raport publicat sâmbătă în New England Journal of Medicine, revizuit de colegi.

Totul s-a întâmplat în urma unei operații de cifoplastie

Bărbatul de 56 de ani a fost supus unei intervenții chirurgicale de alt tip, cunoscută sub numele de cifoplastie, cu doar o săptămână înainte. Procedura tratează leziunile coloanei vertebrale prin injectarea unui tip special de ciment în vertebrele deteriorate, potrivit Johns Hopkins Medicine.

Cimentul acela s-a scurs în sistemul omului, s-a întărit și a călătorit spre inima lui.

După ce medicii din urgență au identificat durerea toracică cauzată de un obiect străin, bărbatul a fost dus de urgență la operație. Chirurgii au îndepărtat bucata de ciment „ascuțită” și i-au reparat daunele inimii, potrivit raportului.

Raportul mai spune că bărbatul s-a „recuperat” la o lună după operație, fără alte complicații.

Scurgerea cimentului în organism este o complicație cunoscută, dar rară, a cifoplastiei. Complicațiile apar în mai puțin de 2% din cazuri cauzate de oase fragile, potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Neurologici, scrie USA Today.

Cifoplastia este o procedură chirurgicală pentru tratarea fracturilor de compresie vertebrală. Poate reduce durerea și crește mobilitatea. Oferă o alternativă minim invazivă la alte intervenții chirurgicale.

Cifoplastia este o intervenție chirurgicală de augmentare vertebrală pentru tratarea fracturilor de vertebră. Aceste fracturi pot apărea din cauza unor afecțiuni precum osteoporoză sau traume.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: