Editura Evenimentul si Capital

Chirica, prins cu minciuna. Și-a dus colaboratorii pe Muntele Athos. Culisele unor afaceri grase cu Primăria Iași

Mihai Chirica
Autor: | | 0 Comentarii | 1791 Vizualizari

Cu toate că primarul Mihai Chirica a declarat că nu îi cunoaște pe Dragoș și Vasile Gafița, toți trei au fost surprinși participând la o procesiune religioasă pe Muntele Athos. Cei doi frați au fost implicați în mai multe afaceri grase cu societățile subordonate Primăriei.

Dragoș și Vasile Gafița merg anual la Muntele Athos, putând fi considerate niște persoane cu adevărat evlavioase. De data aceasta i-a însoțit și prietenul lor, primarul Mihai Chirica. Familia Gafița căpușează de ani de zile Primăria Iași, furnizând produse de milioane de lei, exclusiv prin încredințare directă, informează Reporteris.ro.

De asemenea, cei doi sunt în primul cerc de prieteni ai primarului, cu toate că relația este negată în fața presei. Soția primarului devenise chiar asociată cu Dragoș Gafița în firma Lactate Han. Gafița a livrat și stâlpii de iluminat de pe Splai Bahlui, după o licitație cu scandal. Cu toate că s-a ca aceștia să fie din fontă, ei s-au adus din plastic.

Mihai Chirica și Vasile Gafița au asistat împreună la Slujba Privegherii, din ajunul sărbătorii Buna Vestire.

Slujba a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 6 spre 7 aprilie, cu ocazia hramului Chiliei „Buna Vestire” a Schitului Lacu din Muntele Athos. Unul dintre cei care a oficiat a fost însuși ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pe Muntele Athos, primarul a mers cu propria suită.

„Chirica a fost o prezență decentă. Nici nu avea cum altfel, doar a venit pentru rugăciune”, a relatat un martor ocular.

ÎPS Teofan a oficiat în ajun Slujba Privegherii care a început la ora 18:00 şi s-a încheiat a doua zi la ora 3:30. Duminică, de la 7:00, au fost oficiate Ceasurile şi Sfânta Liturghie. În timpul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Teofan l-a hirotonit întru preot pe ierodiaconul Paisie, viețuitor al Schitului Lacu, la Chilia „Buna Vestire”.

La o parte din slujba care a durat aproape 10 ore a luat parte și primarul Mihai Chirica. Publicația online a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a mai menționat: „La slujbele dedicate hramului au participat numeroşi pelerini, dar şi reprezentanţi ai oficialităţilor de stat din ţara noastră”. Publicația nu l-a nominalizat și pe Mihai Chirica.

Dovada prezenței primarului Chirica pe Muntele Athos există și este sub forma unui film video urcat pe YouTube. Cu o durată de 6 ore, 24 de minute și 42 de secunde, video-ul, denumit „Hram Buna Vestire 2019 schitul Lacu – Sfântul Munte”, prezintă mare parte din evenimentul religios.

În mai multe cadre apare și primarul Mihai Chirica. Acesta s-a aflat la strană, inițial între doi călugări.

„Din tot alaiul de la Iași, doar Chirica a avut acces la strană. Restul, pe la uși, pe-afară. Dacă a stat la strană, înseamnă că a fost invitat de seamă. Te alungă de-acolo dacă nu ești cu binecuvântare”, a afirmat ieșeanul care a participat la acest eveniment.

În mai multe rânduri, în filmare, de-a stânga lui Chirica, a apărut un tânăr îmbrăcat casual, tuns scurt, pierdut pe părți, cu o barbă destul de mare. Este Vasile Gafița, membru al familiei care a derulat importante afaceri cu Primăria și cu societățile subordonate.

Chirica a fost însoțit de mai mulți bărbați. Grupul ieșenilor a fost unul compact. După hramul chiliei „Buna Vestire”, ieșenii s-au întors acasă, iar ÎPS Teofan s-a dus la Prodromu, un alt schit românesc de pe Sfântul Munte.

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI