Editura Evenimentul si Capital

Chioru și bestemul bărbăției | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 2 Comentarii | 4488 Vizualizari

Dacă ar ști nenea Chioru că a apărut la ziar, cu siguranță ar aprecia mai mult bucata subțire de hârtie, cu miros de litere de tipar, pe care o împăturește frumos în loc de hârtie igienică.

Ei, ce s-ar mai lăuda el la toți proștii din sat și câte muieri nu ar suspina în spatele porții, privindu-i cu jind mersul apăsat și privirea ageră. Și cum v-am promis că voi poposi mai pe îndelete în viața lui nea Leonte Chioru, e musai să mă țin de cuvânt !

Că doar n-ați uitat cine-i nea Chioru? Ăla despre care Haralamb Tăciune spunea că e dat dracu! Nu mă supăr dacă grijile v-au întunecat memoria, așa că îmi fac datoria să vă reintroduc în poveste.

Pe nenea Chioru îl găsiți pe strada Cimitirului, atunci când n-are treabă pe la Tribunal cu vreun divorț sau cu vreo vătămare corporală gravă... În rest e om bun, muncitor și iubăreț, nevoie mare. Până la 86 de ani a ținut oficial 4 neveste, iar neoficial aproape toate nevestele din sat.

Cu toate astea, nu s-a dat în lături să-i rupă picioarele lui Haralamb Tăciune, din pricină că i-a întins muierea pe crucile din cimitir.

Azi, nenea Chioru și nevastă-sa – tanti Florentina – au venit la Tribunal să se lepede unul de altul. Tanti Florentina pare plânsă, deși e greu de crezut, dacă e să ne luăm după felul trufaș în care se uită la lume. Pe Chioru nici nu-l privește, iar lucrul ăsta pare să îl agite nespus.

Stau unul lângă altul în fața instanței, de parcă ar fi la starea civilă, nu la divorț !

- Ați scris în acțiune că relațiile de căsătorie sunt grav și iremediabil vătămate. Puteți să detaliați în ce a constat vătămarea ? întreabă judecătoarea, convinsă fiind că nu va primi un răspuns.

La auzul veștii că relațiile lor de căsătorie sunt iremediabil vătămate, tanti Florentina izbucnește artistic în plâns, suspinând sacadat, cu pauze menite să atragă mila publică.

Îmi vine să strig bis! E pricepută sau chiar nu se aștepta la treaba cu vătămarea iremediabilă.

- Ce am scris ? întreabă nea Chioru, nedumerit.

Judecătoarea ezită să repete de teamă să n-o ucidă pe biata Florentina cu tăișul vorbelor scrise de nea Chioru în cererea de divorț...

- Doamnă, eu vă zic drept că alea nu sunt scrise de mine. Vă zic ca la popă : mie toată viața mi-a fost drag să iubesc și să mă veselesc. Până în ziua când am cunoscut-o pe Nina care m-a blestemat să îmi pierd bărbăția dacă nu scap de muiere. Trebuie să mi-o scoateți din casă, că altfel sunt nenorocit !!!

Deși inițial mi se păruse cam înțepată și încorsetată în articolele din Codul Civil, judecătoarea parcă mi-a citit gândurile.

Traian Basescu arunca BOMBA! Pe cine vrea candidat la prezidentiale! Este fara PRECEDENT

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI