Chirurgia estetică din Coreea de Sud reprezintă o afacere atât de importantă, încât atrage clienţi şi din afara ţării. Chinezoaicele care se întorc în ţară sunt "reclame vii" ale muncii esteticienilor sud-coreeni, iar ozele făcute înaintea operaţiilor şi cele făcute după intervenţia chirurgicală demonstrează priceperea medicilor.

Există însă şi consecinţe mai puţin plăcute. Pacientele care vor să se întoarcă în ţară au probleme la aeroport, din pricina diferenţei uriaşe între noul lor aspect fizic şi fotografia din paşaport. Din acest motiv, clinicile care le operează pe acestea au decis să le înmâneze acestora certificate în care să figureze numărul din paşaport, numele clinicii unde au fost operate şi durata vizitei în Coreea de Sud, pentru ca pacientele să se potă întoarce în China fără probleme, scrie Daily Mail.

Chirurgia estetică este foarte populară în Coreea de Sud. Unul din 77 sud-coreeni apelează la operaţii estetice pentru a-şi corecta imperfecţiunile şi 20% dintre femeile cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani se lasă pe mâinile esteticienilor.