O tulpină foarte agresivă de H5N1 a fost descoperită în provincia Hunan, a anunțat ministrul Agriculturii. Deja virusul a ucis 4.500 de pui și găini la o fermă din Shaoyang, un oraș aflat din sud-vestul provinciei Hunan, notează Business Insider, care citează Reuters. Autoritățile au sacrificat alte aproape 18.000 de păsări din ferma respectivă, dar și de la fermele din jur, pentru a preîntâmpina extinderea bolii.

“Foarte rar se întâmplă ca o persoană care intră în contact cu părăsile infectate să ia virusul, iar transmiterea, ulterior, de la om la om, e foarte rar întâlnită. (…) Rata mortalității la persoanele infectate cu virusul gripei aviare H5N1 este de 60%”, arată Organizația Mondială a Sănătății, conform aceleiași surse.

Descoperirea acestui nou virus accentuează criza din China unde deja au murit 304 persoane ca urmare a contactării noului coronavirus. O altă persoană a decedat în Filipine. În acest moment sunt peste 14.000 de persoane infectate în China, înregistrându-se cazuri izolate și în alte 25 de țări.

Sursa: Libertatea.ro

Sursa foto: EPA

 

Te-ar putea interesa și: