Evenimentul Zilei > International > China pune din nou lumea în pericol! După Covid-19, apare încă o ameninţare teribilă
China pune din nou lumea în pericol! După Covid-19, apare încă o ameninţare teribilă

China pune din nou lumea în pericol! După Covid-19, apare încă o ameninţare teribilă

China pune din nou lumea în pericol după ce s-a aflat că un fragment dintr-o rachetă proprie ar putea cădea pe Pământ în următoarele zile.

China pune din nou lumea în pericol! După Covid-19, apare încă o ameninţare teribilă. În prim-plan apare partea centrală a rachetei Long March 5B, care cântăreşte aproximativ 21 de tone, măsoară 100 de metri lungime și are 16 metri lățime. Ea se îndreaptă spre Pământ şi a stârnit îngrijorarea specialiştilor.

China nu se mulțumește cu Pământul: vrea să domine tot spațiul cosmic

China și Rusia vor să stăpânească Luna. Construiesc o bază militară

Foarte mulţi dintre cei care au lucrat sau lucrează în programe spaţiale se tem de efectele devastatoare pe care le-ar putea produce căderea unor părţi din partea centrală a rachetei Long March 5B într-o zonă populată. În prezent, China își construiește propria stație spațială, iar un prim modul al acesteia a fost lansat miercuri.

Regimul de la Beijing speră că staţia spaţială va fi putea fi folosită în 2022. Totuşi, se pare că responsabilii n-au fost atât de atenţi şi cu ultima parte a acestei misiuni spaţiale. Astfel, în loc să cadă în ocean, partea centrală a navei a început să înconjoare planeta în mod necontrolat, conform Business Insider.

China pune din nou lumea în pericol!

Jurnalistul Andrew Jones urmărește programul spațial al Chinei şi consideră că resturile vor cădea probabil pe Pământ. „La standardele actuale, este inacceptabil s-o lase să cadă incontrolabil. Din 1990, nimic de peste 10 tone nu a fost lăsat deliberat pe orbită pentru ca apoi să revină în acest mod pe Pământ”, a declarat un astronom american.

Conform ultimelor informaţii ale specialiştilor, unele resturi vor cădea şi în ocean, în timp ce altele pot cădea într-o zonă populată. „Este întotdeauna dificil să se evalueze cantitatea de masă care poate supraviețui și numărul de fragmente fără a cunoaște date tehnice legate de rachetă”, a declarat Holger Krag, șeful Biroului Programului de Siguranță Spațială pentru Agenția Spațială Europeană.

Asamblarea staţiei spaţiale chineze urmează va dura mai mult de un an şi va include 10 misiuni succesive (dintre care patru cu echipaj uman).

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: