Evenimentul Zilei > International > China modifică Noul Testament. Iisus lapidează femeia adulteră
China modifică Noul Testament. Iisus lapidează femeia adulteră

China modifică Noul Testament. Iisus lapidează femeia adulteră

Mai nou, Partidul Comunist Chinez distorsionează chiar şi Evanghelia, care este revizuită și corectată.

Mulți catolici din China au fost literalmente uimiți de denaturarea unui pasaj din Sfânta Scriptură cuprins într-un text școlar și publicat de University of Electronic Science and Technology Press, condusă de guvern, unde elevilor de liceu li se predă „etica și legea profesională”.

Episodul „retușat” este cel al femeii adultere care era pe punctul de a fi lapidată și care a fost adusă înaintea lui Iisus, scrie Il Messagero.

În Evanghelia după Ioan este scris că păcătoasa trebuia condamnată la moarte pentru că încălcase legea vremii.

Numai că Iisus le-a spus oamenilor care se pregăteau s-o omoare cu pietre: „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”.

Auzind acest lucru, mulţimea s-a retras. Iisus i-a spus femeii că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

Varianta chineză, în schimb este îmbogățită cu un final diferit, unde Hristos, după plecarea mulţimii a lapidat-o pe femeie spunând „Și eu sunt un păcătos. Dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără cusur, legea ar fi moartă”.

O versiune care a creat multă confuzie și dezorientare în rândul catolicilor, până când știrea a ajuns la agenția de presă UCA.

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări ale oamenilor indignaţi de acest episod.

„Vreau ca toată lumea să știe că Partidul Comunist Chinez a încercat mereu să denatureze istoria bisericii, să calomnieze Biserica noastră și să îi facă pe oameni să urască Biserica”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE