Evenimentul Zilei > EVZ Special > China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus
China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus

China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus

Toate bisericile din China sunt percepute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez.

O altă bătrână creștină din orașul Shangqiu a rămas fără indemnizația minimă după ce oficialii locali au găsit o imagine a unei cruci lipită de ușa casei sale.

„Au rupt-o imediat”, spune bătrâna. „Ulterior, atât ajutorul social, cât și subvenția pentru reducerea sărăciei mi-au fost anulate. Sunt lăsată să mor. Am diabet și am nevoie de tratament în mod regulat”.

Comisia Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă Internațională, grupurile pentru drepturi și Departamentul de Stat au condamnat violența continuă a Chinei împotriva religiei și a minorităților religioase.

În raportul din 2020, USCIRF au solicitat administrației Trump să impună sancțiuni oficialilor chinezi responsabili de încălcări severe ale libertății religioase.

Raportul arată că oficialii chinezi nu numai că au îndepărtat crucile din bisericile din toată țara, dar au interzis și participarea persoanelor sub 18 ani la slujbele religioase.

Potrivit organizației Open Doors, China ocupă poziție 23 de lista țărilor care persecută creștinii. Organizația notează că toate bisericile din China sunt percepute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez dacă devin prea mari, prea politice sau dacă invită străini”.

 

Foto. tribuna.us

 

PAGINA ANTERIOARA