Evenimentul Zilei > Actualitate > China intra in „razboiul stelelor”
China intra in „razboiul stelelor”

China intra in „razboiul stelelor”

Eventualitatea izbucnirii unui "razboi al stelelor" intre China si Occident a inceput sa prinda contur joi seara, dupa ce SUA au anuntat ca autoritatile de la Beijing au facut un test militar in spatiu, relateaza "Daily Telegraph".

Pe 11 ianuarie, o racheta balistica cu raza medie de actiune a armatei chineze a fost lansata in cosmos. Aceasta a distrus un satelit meteorologic chinez mai vechi, aflat la o altitudine de aproximativ 850 de kilometri deasupra Terrei. Testul militar a fost depistat de agentiile de informatii americane, ale caror sisteme de comunicatii prin satelit au fost afectate de explozie.

Experimentul sugereaza ca regimul comunist chinez si-a dezvoltat arsenalul, fapt ce scoate in evidenta dorinta acestuia de a-si folosi, pe langa puterea economica, si capacitatea militara, pentru a-si extinde sfera de influenta. Testul arata ca Beijingul ar putea avea in curand capacitatea de a distruge o multitudine de sateliti ai Statelor Unite, tarilor europene, Rusiei, Israelului sau Japoniei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: