Evenimentul Zilei > International > China anunță interzicerea completă a criptomonedelor! Măsura pare să aibă legătură cu temerile autorităților
China anunță interzicerea completă a criptomonedelor! Măsura pare să aibă legătură cu temerile autorităților

China anunță interzicerea completă a criptomonedelor! Măsura pare să aibă legătură cu temerile autorităților

Autoritățile de la Beijing interzic criptomonedele pentru că nu le pot controla.

Banca Populară a Chinei a anunțat că toate activitățile financiare legate de criptomonede sunt ilegale. E vorba atât de tranzacții, furnizarea de servicii de stabilire a prețurilor, cât și de lansarea de noi monede virtuale.

Chinezii nu mai au dreptul să cumpere criptomonede

Potrivit unei notificări publicate pe site-ul băncii centrale, va fi ilegal ca rezidenții chinezi să cumpere criptomonede din străinătate și chiar să fie implicați în marketing sau asistență tehnică în legătură cu afacerile în care sunt folosite monede virtuale.

 

Guvernul de la Beijing pare să se pregătească pentru o încetinire a creșterii economice. La această îngrijorare par să se adauge și temerile că gigantul imobiliar Evergrande nu va avea cum să evite colapsul, iar un număr din ce în ce mai mare de oameni încearcă să-și mute banii din China.

E, însă, greu de știut dacă autoritățile chineze chiar vor reuși să stopeze folosirea criptomonedelor de către chinezi. Mineritul de Bitcoin ăn China reprezintă 65% din totalul global, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge.

Măsura urmează altor interdicții. În luna mai în China au intrat în vigoare noi reguli pentru instituțiile financiare și companiile de plăți care furnizează servicii legate de criptomonede – determinând scăderea valorii Bitcoin cu mai mult de 20%.
În iunie, banca centrală a Chinei, care a cerut celor mai mari bănci și firme de plăți din țară să reducă serios tranzacțiile în criptomonede.

Criptomonedele „perturbă ordinea economică și financiară”

Motivele invocate? Criptomonedele „perturbă ordinea economică și financiară, asigură finanțarea unor activități ilegale și infracționale, cum ar fi jocurile de noroc, strângerea ilegală de fonduri, frauda, ​​schemele piramidale și spălarea banilor, punând serios în pericol siguranța proprietatea oamenilor „.

Anunțul a adăugat că banca centrală a stabilit un mecanism de coordonare pentru a face față riscurilor pe care le prezintă criptomonedele alături de principalele organe de reglementare și securitate ale Chinei, scrie Sky News.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: