Charlene Wittstock calcă pe urmele actriţei Grace Kelly

Charlene Wittstock calcă pe urmele actriţei Grace Kelly

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se va căsători în acest weekend cu frumoasa sportivă Charlene Wittstock.

Cei doi se cunosc de 10 ani şi, în lumina unui an deschis de ceremonia fastuoasă a prinţului William cu Kate Middleton, au ales şi ei să spună "Da".

Ceremonia va avea loc în acest weekend şi se spune că va întrece în bogăţie şi grandoare nunta regală din Marea Britanie.

Charlene Wittstock a câştigat în 2000 medalia de aur pentru o probă de înot, 200 de metri. Campionatul a avut loc la Monaco şi a fost locul în care cei doi s-au cunoscut. Au urmat apoi multe alte concursuri pentru fosta membră a echipei olimpice de înot a Africii de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celebritatea a venit, însă, în momentul în care Charlene a început să îl însoţească pe Prinţul Albert la evenimente oficiale. Au fost văzuţi împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2006 şi la cursa de Formula 1 din Monaco din acelaşi an.

Diferenţă de 20 de ani

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a împlinit, pe 14 martie, 53 de ani. Viitoarea lui soţie are numai 33. După ce a renunţat la competiţii, tânăra Charlene s-a concentrat pe acţiuni umanitare, dar şi pe adoptarea unei imagini potrivite pentru a restitui o parte din prestigiul Principatului de Monaco.

Fiul actriţei Grace Kelly şi al Prinţului Rainier al III-lea de Monaco este cunoscut pentru cuceririle sale. Angie Everhart, Brooke Shields, Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow sau Claudia Schiffer au fost toate asociate cu el.

Prinţul are doi copii nelegitimi pe care i-a recunoscut doar în urma unor scandaluri ce au implicat teste ADN, avocaţi, presă şi tribunal. În 2006 Albert a declarat că este tatăl fetei Jazmin Grace Grimaldi, născută în 1992, iar în 2005 şi-a recunoscut şi fiul, pe Alexandre Eric Stephane Coste, un băiat născut în 2003 în Paris.

Mult timp oamenii au bârfit spunând că Prinţul de Monaco nu îi va cere niciodată mâna lui Charlene Wittstock. Evenimentul s-a produs acum un an, când cei doi au oficializat relaţia anunţând că s-au logodit.

Ultimele zvonuri legate de nuntă spun că logodnica ar fi vrut să anuleze ceremonia cu doar câteva zile înainte de ziua cea mare şi să plece înapoi în Africa de Sud.

<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/A_cjY-YjdYw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dificultăţi de integrare

Posesoare a unei firi pline de umor şi foarte deschisă, sportivă de performanţă şi protestantă într-un stat catolic, Charlene a avut destul de multe probleme în a-şi face prieteni în Monaco. Mai ales în ultimul timp, Charlene Wittstock se fereşte de camerele de luat vederi şi de jurnalişti. Atunci când acceptă să vorbească articolul este verificat de reprezentanţi ai casei princiare.

Viitoarea prinţesă de Monaco se luptă şi cu limba franceză pe care încă nu o stăpâneşte foarte bine şi pare mereu înspăimântată să nu spună ceva greşit. Jenny Crwys-Williams, care i-a luat un interviu lui Charlene, a declarat pentru The New York Times că viitoarea prinţesă "este una din cele mai stresate persoane pe care le-am cunoscut".

Rochie de mireasă Armani

Vineri, 1 iulie, va avea loc ceremonia civilă în sala tronului din Palatul Regal, acelaşi loc în care Grace Kelly s-a căsătorit cu Prinţul Rainier acum 55 de ani. Ceremonia religioasă este programată pentru 2 iulie în curtea Palatului în faţa a 3.500 de invitaţi. Cei 7.600 de cetăţeni ai statului pot privi ceremonia pe nişte ecrane imense special montate în faţa porţilor Palatului. Rochia de mireasă a lui Charlene va fi realizată de Giorgio Armani. Viitoarea prinţesă a dezvăluit numele creatorului într-un interviu pentru revista Vogue.

Toată lumea se aşteaptă ca ceremonia de aproape trei zile să atragă nişte ţinute demne de bogăţia şi puterea celor invitaţi. Sunt aşteptaţi la nuntă mai mulţi şefi de stat şi reprezentanţi ai caselor regale. Printre cei 3.500 de invitaţi vor putea fi văzute multe personalităţi ale muzicii, filmului, sportului şi modei, cunoscute în toată lumea.

  • Principesa Margareta şi Principele Radu merg la nunta de la Monaco. Află ce cadouri duc
  • Survolarea Principatului Monaco este interzisă în timpul căsătoriei Prinţului Albert al II-lea

3.500 de persoane vor fi invitate la ceremonia de sâmbătă care promite să întreacă în grandoare nunta regală din aprilie a prinţului William cu Kate Middleton PRINŢESA ACTRIŢĂ

Grace Kelly, o apariţie greu de egalat

Nunta din acest weekend este cea mai importantă ceremonie care a avut loc din 1956, când Grace Kelly a devenit prinţesă. Actriţa soţia prinţului Rainier al III-lea, a murit într-un accident de maşină în 1982, după 26 de ani de căsnicie. Ea a debutat în actorie la numai 20 de ani, renunţând după şase ani pentru a prelua datoriile sale în cadrul casei princiare a statului Monaco.

<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/GDDNodVJH2s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Grace Kelly a jucat în 11 lungmetraje în scurta sa carieră, trei dintre ele fiind realizate de regizorul Alfred Hitchcock, colaborarea pentru care este cel mai bine cunoscută. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/3qjylcWA6SQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  • Iubirile din popor ale prinţilor de Monaco