Character Assasination: „Hillary Clinton” face sex cu un negru. Pulsul planetei
Editura Evenimentul si Capital

Character Assasination: „Hillary Clinton” face sex cu un negru. Pulsul planetei

Autor: | | 8 Comentarii | 4860 Vizualizari

The Daily Beast a dat publicității ultima enormitate din războiul informațional declanșat de Fabrica de troli de la Sankt Petersburg, așa-numita Agenție de Studiere a Internetului, care a pregătit, regizat, un film care să distrugă credibilitatea lui Hillary Clinton în Campania prezidențială. Rușii de la agenția guvernamentală au făcut un filmuleț în care o doamnă, ce semăna cu Hillary Clinton, face sex cu o persoană de culoare.

Alan Baskaev, un fost angajat al fabricii de troli, a declarat public pentru The Daily Beast că Agenția pentru Studierea Internetului a filmat pe perioada sa de serviciu din schimbul de noapte, scena de sex construită nu pentru a apărea într-un film porno, ci pentru a arăta ca o filmare de amatori, cu camera ascunsă și pentru a-i crește autenticitatea. Divizia americană a fabricii de troli a hotărât, în final, după ce a avut filmul, să nu difuzeze și să nu uzeze de el. Era pregătit să intre pe un canal ad-hoc de social media, care, ulterior, să fie preluat la nivelul media electronice cu vizibilitate de către troli care să-l multiplice, dar sursa originară să dispară pentru a nu se putea identifica autorul.

Nu se punea problema ca un asemenea film să ajungă în media de mainstream, cea serioasă și de audiență, nici măcar din Rusia, dar ea trebuia să circule ca un film subversiv, care delegitimează și murdărește personajul evocat, și utilizarea avea să se facă dacă celelalte instrumente nu ar fi indicat o posibilă apropiere a lui Donald Trump de Casa Albă. Au fost luate în considerare și eventualele efecte negative ale filmulețului, respectiv posibilitatea de victimizare a doamnei Clinton și reacția inversă a populației americane care ar fi luat cunoștiință de această mizerie.

Trolii ruși au avut, în strategia lor de acțiune în alegerile americane, publicarea, difuzarea și multiplicarea unor știri care să stârnească divergențe rasiale în timpul campaniei, acuzând în subsidiar drept colaboraționism sau liberalism și corectitudine politică pe candidatul democrat care susținea minoritățile. Dar cea mai mare parte din campanie a reprezentat-o publicarea și crearea unor conturi Twitter foarte populare la nivelul publicului conservator, populist, rasist, naționalist american, unele dintre poveștile publicate fiind reluate de Trump sau de Campania sa, pe baza înțelegerilor reciproce.

Baskaev locuiește acum în Thailanda, dar a jucat și el rolul de autor și participant-moderator al unui grup numit „Kentucky rednecks”, dar și al unui grup al americanilor de culoare cuprinși de bravada vârstei foarte tinere. Grupurile raliau numeroși urmăritori tineri, votanți ai lui Trump, care erau dirijați în emoțiile lor anti-imigrație, împotriva minorităților sau împotriva liberalismului democrat. El și alți tineri scriau pentru propaganda momentului, potrivit interviului său la postul rus TV Rain.

Baskaev a mai spus că atmosfera era ciudată și conspirativă la locul său de muncă. Toată lumea lucra în fabrica de troli învelită în mantii negre, pentru a nu li se vedea direct hainele, cu măști pe față, în spatele lor era o poză a lui Putin și un steag al Rusiei. Era ciudat, intens, suna patriotic și chema la interes și o muncă secretă importantă, chiar dacă majoritatea celor care lucrau aici erau foarte tineri. În timpul schimbului de noapte se făceau cele mai incredibile lucruri. Și cele mai ridicole, totodată, dar bani erau, trebuiau cheltuiți, ideile se acumulau și se puneau în practică fără preget.

Baskaev a lucrat la fabrica de troli din noiembrie 2014 până în aprilie 2015, iar majoritatea activității sale consta în a scrie postări pentru forumuri online. Când au filmat clipul cu scena de sex între bărbatul de culoare și femeia ce semăna cu doamna Clinton au crezut că au dat lovitura. Au așteptat apoi, în timp, să vadă utilizarea scenei, a filmului, dar nu a mai venit niciodată, semn că cei de la Kremlin, comanditarii activității, au studiat și concluzionat că filmulețul nu aducea lucruri bune în campanie, așa încât l-au pus deoparte.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate