Evenimentul Zilei > Social > CFR pierde locomotivă după locomotivă. Încă un tren de călători a rămas în câmp
CFR pierde locomotivă după locomotivă. Încă un tren de călători a rămas în câmp

CFR pierde locomotivă după locomotivă. Încă un tren de călători a rămas în câmp

Un tren Interregio care circula pe ruta Galați – București s-a defectat și a rămas blocat pe câmp, în apropiere de orașul Buzău.

Locomotiva trenului IR 12574 adminsitrat de CFR,  care a plecat de la Galați și ar fi trebuit să ajungă la București, „s-a împotmolit” în câmp, la circa 15 kilometri depărtare de orașul Buzău, conform Antena 3.

Zeci de călători au așteptat zeci de minute pe câmp fără să primească vreo informație de la oficialități în legătură cu natura accidentului, Potrivit acestora, se întâmplă pentru a doua oară, în această săptămână când acest tren rămâne blocat pe câmp din cauza defecțiunilor tehnice.

„Locomotiva trenului InterRegio care a plecat din Galați spre București s-a defectat la aproximativ 15 km de Buzău. Conductorul și alte persoane oficiale nu au reușit să ne ofere o informație clară cu ce s-a întâmplat. Se pare că este o defecțiune la locomotivă. Mai dedicat este că din discuțiile cu ceilalți pasageri care fac frecvent această rută se pare că este al doilea incident în această săptămână când, din motive tehnice, trenul rămâne blocat undeva în câmp”, a declarat Dumitru Gîrbăcea, reprezentant Centrul de Consiliere Civică, conform sursei citate.

Un tren cu copii a rămas 8 ore în câmp

Nu este prima oară în această vară când trenurile de călători au rămas blocate, în câmp, din cauza problemelor de natură tehnică. Cel mai grav caz de acest fel s-a produs la finalul lunii iulie, când o garnitură care transporta 30 de copii a rămas pe câmp vreme de opt ore.  

Directorul CFR, Ovidiu Vizante, s-a enervat atunci când a fost luat la întrebări în legătură cu acest subiect.

„De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?”, a fost întrebat oficialul. Care a răspuns în bătaie de joc. „Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.” Apoi, dialogul a continuat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: