Editura Evenimentul si Capital

Cezar Ion: „În TVR este epidemie de mitomanie!”

19_cezar_ion
Autor: | | 1 Comentarii | 3801 Vizualizari

Restructurarea aruncă în ceaţă TVR. Pe listele de concedieri sunt trecuţi atât incompetenţii cât şi profesioniştii. Criteriul principal de evaluare: pila.

###Nu am fost inclus în procesul de selecţie iar numele meu a fost trântit fără explicaţie pe lista persoanelor care vor fi concediate. Nu am primit vreo înştiinţare oficială, doar mi-am citit numele. Este inexplicabil, asta ca să nu spunem de-a dreptul «mârlănesc»". Nu mă voi duce să cer lămuriri conducerii până nu voi primi o înştiinţare oficială. Nu înţeleg însă de ce Săftoiu refuză să aibă un dialog, deşi atunci când a venit în instituţie spunea că este foarte încântat să lucreze cu mine", a spus Cezar Ion, directorul Direcţiei Editoriale din TVR. Director disponibilizat Numele lui Cezar Ion se află pe lista celor 627 de angajaţi TVR care vor părăsi instituţia în urma disponibilizărilor colective, deşi nu a fost evaluat. "Eu nici măcar n-am fost chemat să mă prezint. Cei care mă cunosc ştiu că am un istoric în Justiţie cu TVR (patru procese câştigate - n.r.) şi e de aşteptat ca şi de această dată să procedez la fel", mai spune Cezar Ion. Directorul se alătură celor mai mulţi angajaţi ai Televiziunii publice care susţin că tot ce s-a întâmplat la TVR este o "mascaradă", ascunsă sub o aparenţă de legalitate. "Domnii Claudiu Săftoiu şi Cristian Zgabercea au ignorat textul legii, Codul Muncii şi Contractul Colectiv de Muncă, nu au făcut evaluare indicilor de performanţă şi au pus în loc o şaradă. Nici nu aveau cum să facă altfel din moment ce pregătirea lor nu le oferă nicio expertiză profesională. Cu atât mai puţin capacitatea de a restructura o instituţie cu peste 3.000 de oameni". Managerul adaugă şi că noua conducere a încropit o selecţie de personal şi a ieşit "o bătaie de joc la adresa unor oameni care nu au nicio vină". "După evaluare au început să sune telefoanele, de la partide sau de la cunoscuţi, cu solicitarea de-al salva pe unul şi pe altul. Aşa s-a ajuns întâi la modificarea notelor şi, unde era bătător la ochi, au fost trecuţi pe listele de cazuri sociale".
  • REACŢII ÎN TVR: "Nu sunt nici patetică, nici disperată. Mă simt doar umilită, foarte umilită"

Taxa TV a fost plătită degeaba şase luni

Cezar Ion a vorbit şi despre fondurile impresionante pe care le-a presupus restructurarea TVR. "Pentru cele şase luni în care două treimi dintre angajati nu au făcut nimic - sau 12 luni pentru o treime dintre angajaţi - s-au plătit în jur de 12 milioane de lei. Dacă ne gândim că procedura de concediere implică salarii compensatorii de 16,5 milioane de lei, iar pe întregul proces de restructurare s-au plătit sute de mii de euro, rezultă o sumă uriaşă care se adaugă celor 100 de milioane de euro, gaura neagră pe care Claudiu Săftoiu spune că a găsit-o când a venit aici". O altă problemă ridicată de Cezar Ion este cea a taxei TV, pe care românii au plătit-o, deşi conţinutul oferit de Televiziunea publică în ultimele şase luni a fost 90% reluări. "Cu excepţia buletinelor de ştiri, ce reprezintă 10% din coţinut, 90% din emisiuni au fost reluări. Românii au plătit deci, prin taxa TV, emisiunile pe care le plătiseră deja, la prima difuzare".
  • Gianina Corondan, Elise Stan şi Sanda Vişan, între angajaţii TVR care vor fi concediaţi

Rezultatele OFICIALE la Evaluarea Nationala! Surpriza pentru toti elevii! Ce note s-au obtinut!

Pagina 1 din 1


Tag-uri: TVR, Claudiu SaftoiuStirile zilei

Alte articole din categoria: Media

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI