Evenimentul Zilei > Horoscop > ”Ceva ciudat s-a întâmplat pe Venus!” A spus Clara Sousa-Silva, de la MIT. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
”Ceva ciudat s-a întâmplat pe Venus!” A spus Clara Sousa-Silva, de la MIT. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

”Ceva ciudat s-a întâmplat pe Venus!” A spus Clara Sousa-Silva, de la MIT. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Efortul din această vară şi oboseala cronică se fac simţite în acestă zi. Ieri a început şcoala, foarte bine! Dar tu trebuie să te odihneşti, să te relaxezi şi să-ţi organizezi mai bine timpul!

15 septembrie

 

”Ceva ciudat s-a întâmplat pe Venus!” A spus Clara Sousa-Silva, de la MIT. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 15 septembrie s-au născut Agatha Christie, James Fenimore Cooper, Elie Carafoli, Fărămiţă Lambru, Virgil Gheorghiu, Ioan Lăcustă, Marian Popa.

Pe 15 septembrie sunt Sfinţii: Iosif cel Nou de la Partoş, Nichita Românul şi Visarion din Larisa.

Tradiţional, pe 15 septembrie, poporul îl ţine, sau îl ţinea, pe Nichita cel Nebun. Nichita „a trăit pe vremea împărăţiei marelui Constantin. Era născut şi crescut în ţara barbarilor numiţi goţi (adică în Dacia părăsită de romani), care pentru scriitorii greci este “dincolo de Dunăre”, iar pentru noi, românii “dincoace de Dunăre””. (Vieţile Sfinţilor, pagina 25.)

Un compatriot, deci, şi dacă o să aveţi răbdare o să vedeţi că a fost un bun proto-român, un fel de Păcală arhaic!

Nichita era călugăr şi facea tot felul de minuni, unele scamatorii, adică, multe spre hazul poporului. Văzând el din sihăstria lui că dracul face răutăţi din ce în ce mai mari oamenilor, l-a prins pe necurat şi i-a ţintuit părul cu un cui de o laiţă. De aceea se zice că „Nichita care ţine pe dracul de păr”.  Nebunie mai mare nici că se putea că dracul şi-a rupt părul din cap şi de durere a început să facă şi mai mari răutăţi oamenilor, până în ziua de azi!

Se ţine cu stricteţe altfel… altfel Nichita cel nebun vă ia minţile! Cred că greșesc, Nichita nu ar mai avea ce minți să ia, sunt gata duse…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: