Certificatul verde la locul de muncă. De când va fi obligatoriu și în România. Detalii de ultimă oră de la liderii coaliției de guvernare

Certificatul verde la locul de muncă. De când va fi obligatoriu și în România. Detalii de ultimă oră de la liderii coaliției de guvernare Sursa: Arhiva EVZ

Liderii coaliției de guvernare își doresc să introducă obligativitatea „certificatului verde” la locul de muncă până la Crăciun și au discutat și azi despre acest subiect.

Coaliția de guvernare a avut o ședință, luni, iar principalul subiect a fost legat de introducerea „certificatului verde” la locul de muncă. Liderii PSD-PNL-UDMR decid ce modificări vor face în această săptămână astfel încât certificatul verde la locul de muncă să fie introdus în România până la Crăciun.

Ce planuri are coaliția de guvernare în privința „certificatului verde”

Reprezentanții PSD își doresc introducerea unui „certificat verde”, în trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.

Pe de altă parte, reprezentanții PNL spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila: „E vorba de realizarea cadrului legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România”

„În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului”, conform Antena 3.

„E vorba de realizarea cadrului legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România ținând cont de anumiți parametrii ai situației epidemiologice când se introduce și când eventual se poate renunța la acest tip de certificat”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.