UPDATE. Cerere de recuzare în Dosarul Colectiv. Procesul continuă

UPDATE. Cerere de recuzare în Dosarul Colectiv. Procesul continuă Sursa foto: Arhiva EvZ

Dosarul Colectiv ar putea să se reia din momentul procesual 5 martie 2019, după ce un avocat a cerut recuzarea judecătorului Mihai Bălănescu de la Tribunalul București, pe motiv că ar fi nelegal detașat la acestă instanță de judecată.

UPDATE - Tribunalul București a respins cererea de recuzare a judecătorului Mihai Bălănescu din Dosarul Colectiv, astfel că procesul va continua.

Un alt complet de judecată de la Tribunalul București ia în discuție, la ora transmiterii acestei știri, cererea de recuzare formulate de unul dintre avocații din dosarul Colectiv.

Avocatul a arătat în fața instanței că judecătorul Mihai Bălănescu de la Tribunalul București a câștigat în toamna anului 2018 un concurs la Institutul Național al Magistraturii, în urma căruia a promovat la Curtea de Apel Ploiești.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma accederii în noul post, magistratul a fost detașat înapoi la Tribunalul București începând cu martie 2019.

Potrivit avocatului, judecătorul Mihai Bălănescu nu putea fi detașat în urma câștigării acestui post, decât după o perioadă de doi ani.

Avocatul spune că, astfel, toate actele procedurale effectuate de judecătorul Mihai Bălănescu în Dosarul Colectiv din 4 martie până în prezent sunt lovite de nulitate absolută.