Evenimentul Zilei > Politica > Ce i-a CERUT Tudose ministrului Sănătății
Ce i-a CERUT Tudose ministrului Sănătății

Ce i-a CERUT Tudose ministrului Sănătății

Premierul Mihai Tudose a precizat, în ședința de astăzi, că trebuie să existe în România „o fabrică de vaccinuri”. În acest context, el i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, să prezinte un plan pentru ca Institutul Cantacuzino să devină „funcţional”.

„Cum facem ca săptămâna viitoare să ne prezentaţi un necesar să avem şi noi Institutul Cantacuzino funcţional?”, l-a întrebat Tudose pe Bodog, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Bodog a răspuns că „pentru Institutul Cantacuzino, am început deja discuţia cu domnul ministru al Cercetării. Încercăm să găsim o soluţie de a schimba hotărârea de Guvern şi o să vă prezentăm acest lucru, pentru a operaţionaliza Institutul Cantacuzino. Şi vă voi prezenta o propunere de relansare”.

Tudose a ținut să precizeze că propunerea trebuie să fie una „pe baza căreia să avem şi noi în ţara aceasta o fabrică de vaccinuri ale noastre, (…) dacă se poate”.

Totodată, Bodog a anunțat că vaccinurile vor fi livrate direct la direcţiile de sănătate publică, începând de săptămâna viitoare.

„Începând de săptămâna viitoare, vaccinurile vor fi livrate direct – spre deosebire de alte perioade similare – (…), de către cel care a câştigat procedura, direct la direcţiile de sănătate publică, pe baza repartiţiei date de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a explicat Bodog.

Potrivit acestuia, sunt disponibile 571.262 de doze, în toată ţara, spre deosebire de anii anteriori, în care au fost achiziţionate cam 380.000. „Deci este cantitate suficientă”, a mai afirmat Bodog.

El a mai precizat că a cerut verificarea informaţiilor apărute cu privire la lipsa vaccinurilor în Harghita şi Dolj.

„Au fost două informaţii de presă, una cu privire la izbucnirea unei epidemii în Harghita. (…) Direcţia de Sănătate Publică de acolo are vaccin în stoc până la sfârşitul lunii iulie. Şi o altă informaţie, în judeţul Dolj. Şi în judeţul Dolj există vaccin la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, nu ştiu care este motivul pentru care doamna doctor nu a solicitat vaccin suplimentar dacă avea nevoie. Oricum, am dispus verificarea tuturor informaţiilor apărute şi vom sancţiona vinovaţii”, a subliniat Bodog.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: