Simulările pe computer, pentru a reuși o bombardare cu succes a imensei roci cosmice, sunt de s utilizate de către cercetători. După primele calcule ale acestora a reieșit că nu se poate lovi cu destulă forță asteroidul pentru ca el să fie anihilat dintr-o singură lovitură.

„De regulă ne confruntăm frecvent cu asteroizi de mici dimensiuni, precum a fost cazul Chelyabinsk, în urmă cu câțiva ani. E doar o chestiune de timp până când aceste întrebări vor trece de la nivelul academic la cel al realității, definind răspunsul la amenințări majore”, a declarat profesorul K.T. Ramesh de la Universitatea Johns Hopkins, citat de Metro.co.uk. „Trebuie să ne fie foarte clar cu privire la ce avem de făcut în astfel de cazuri, iar eforturile științifice sunt vitale pentru a lua deciziile potrivite”, a mai adăugat Ranesh.

Cercetătorii încearcă să găsească o soluție stabilă pentru cazurile neașteptate de apariție a unui asteroid periculos. Una dintre soluțiile luate în calcul, oricât de SF ar părea, este determinarea coliziunii dintre doi sau mai mulți asteroizi.

Oamenii de știință sunt de părere că asteroidul care are un diametru de 360 metri este mai puternic decât estimaseră inițial, iar operațiunea de deviere de la impactul cu Terra ar putea fi îngreunată.

Te-ar putea interesa și: