Editura Evenimentul si Capital

Cercetat de DNA pentru abuz în serviciu a ajuns membru în Consiliul de Administraţie CNAIR

Autor: | | 0 Comentarii | 163 Vizualizari

Narcis Neaga este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu. Acest fapt nu l-a împiedicat să urce trepte şi să fie numit membru în Consiliul de Administraţie CNAIR.

Narcis Neaga, fost director general CNAIR, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR de către conducerea Ministerului Transporturilor, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la proaspăta numire a Narcisei în termeni duri: "Perioada cât a condus CNAIR a fost cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, din ultimii ani. Pe data de 1 martie 2018, Narcis Neaga a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR de către conducerea Ministerului Transporturilor. Acesta a fost Director General CNAIR în perioada 2012-2015. Din punctul nostru de vedere, perioada în care Narcis Neaga a condus Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei, postat pe pagina de Facebook.

"Realizări dezastruoase"

Asociaţia Pro Infrastructură a punctat cele mai dezastruoase "realizări" ale lui Narcis Neaga, printre care şi deschiderea circulaţiei pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Orăştie-Sibiu, care "s-a făcut prin muşamalizarea sutelor de defecte tehnice, fapt ce a dus la vestita demolare pe 200 de metri (la "groapă") şi închiderea circulaţiei pentru un an de zile, timp în care 10 persoane şi-au pierdut viaţa pe drumul naţional paralel (DN1)". "Lansarea licitaţiilor pentru loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva s-a făcut fără a avea acordul de mediu revizuit, fapt care a creat problema tunelurilor de pe lotul 2 (blocaj încă nerezolvat). În plus, s-au lansat aproximativ 20 de licitaţii pentru pregătirea unor proiecte de autostrăzi şi drumuri expres, anulate în marea lor majoritate. Nici proiectul A1 Sibiu-Piteşti nu a scăpat: licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate s-a lansat la un preţ derizoriu, ignorând avertismentele Comisiei Europene, fapt ce a dus la rezilierea contractului în anul 2017", se arată în comunicatul sursei citate. Asociaţia Pro Infrastructură nu se opreşte aici cu acuzele, arătând că ideile "geniale" ale d-lui Neaga de a construi în concesiune sau parteneriat public privat - PPP Autostrada A0 Sud şi Autostrada A12 Craiova-Piteşti au tergiversat implementarea acestor investiţii. "Tot în timpul "erei" Neaga s-a ratat (pentru a treia oară) realizarea Autostrăzii A3 Comarnic-Braşov prin PPP, autorităţile fiind nevoite să rezilieze contractul semnat cu asocierea câştigătoare. Nu în ultimul rând, rezilierea defectuoasă a contractului cu Bechtel (în 2013) a dus la apariţia proiectului separat pentru podul Gilău, un ciot de nici 800 de metri care a transformat lotul Gilău-Nădăşelu în autostradă-muzeu şi care va fi gata abia în toamna acestui an. Dezaprobăm categoric decizia ministrului Lucian Şova de a oferi un post în Consiliul de Administraţie al CNAIR acestui individ şi ne exprimăm speranţa că îşi va reconsidera poziţia în cel mai scurt timp", mai transmite Asociaţia Pro Infrastructură. Narcis Neaga este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu referitor la un contract privind autostrada Sibiu - Orăştie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI