Evenimentul Zilei > Social > Cercetat de DNA, pentru că ar fi luat mită, un inspector de la Antifraudă a fost găsit mort de soție
Cercetat de DNA, pentru că ar fi luat mită, un inspector de la Antifraudă a fost găsit mort de soție

Cercetat de DNA, pentru că ar fi luat mită, un inspector de la Antifraudă a fost găsit mort de soție

Un fost inspector de la Antifraudă se pare că și-a pus capăt zilelor, din cauza presiunii pe care o resimțea după ce devenise obiectul unui dosar penal.

Un inspector de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava, care fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) , Serviciul Teritorial Iaşi, s-a sinucis în locuinţa sa din comuna Şerbăuţi, aflată în judeţul Suceava.

Soția a fost cea care l-a găsit pe suflare pe bărbatul care, din câte spun apropiații, a clacat psihic din cauza anchetei în care era implicat, conform „Adevărul”. Anchetatorii urmează să stabilească în ce context a decedat fostul inspector de la Antifraudă.

Alexandru Rebenciuc era anchetat împreună cu fosta sa colegă de serviciu, Alexandra Volf. Cei doi erau inspectori la momentul comiterii faptelor pentru care le fusese deschis un dosar penal.

Acuzațiile aduse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Ar fi închis ochii la neregulile unei societăți comerciale

„În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021 (…) inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine şi pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale.

Pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpaţi ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu au sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată”, precizau procurorii DNA într-un comunicat.

Ar fi ajutat o firmă și ar fi creat un prejudiciu important. ANAF s-a constituit parte civilă în dosar, pentru a recupera paguba creată

Cei doi ar fi prejudiciat statul cu suma de 78.772 de lei, bani ce reprezentau obligaţiile fiscale ce ar fi trebuit calculate şi impuse societăţii controlate, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în cauză. Pentru sprijinul pe care l-ar fi oferit omului de afaceri, Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 de euro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.