Jurnalista Brândușa Armanca,  senior editor la TVR Timisoara, a scris pe contul sau de Facebook că un interviu cu președintele Traian Băsescu care urma sa fie difuzat marți, 13 mai, de la orele 22.00 pe TVR 3 si TVR Timisoara a fost scos de pe post. “Dragi prieteni. Asistati la un act de cenzura: cu 40 de minute inainte de difuzarea interviului cu Traian Basescu, am fost sunata pentru a mi se aduce la cunostinta ca TVR 3 nu il va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fara explicatii. L-am contactat pe Stelian Tanase. A promis ca se va interesa. Nimic nu motiveaza acest act”, scrie ziarista, pe pagina sa de Facebook.

Canalul TVR3 a oprit difuzarea unui interviu cu președintele Traian Băsescu programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii „Totul la vedere”. Emisiunea este produsă de TVR Timișoara și prezentată de Brândușa Armanca. Ediția în care era difuzat interviul cu președintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire națională și a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timișoara. Ediția în care era difuzat interviul cu președintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire națională și a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timișoara.

ActiveWatch a luat poziție și solicită TVR, printro scrisoare deschisă, publicarea motivului pentru care interviul a fost oprit de la difuzare.

Către  Societatea Română de Televiziune

Canalul TVR3 a oprit difuzarea unui interviu cu președintele Traian Băsescu programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii „Totul la vedere”. Emisiunea este produsă de TVR Timișoara și prezentată de Brândușa Armanca. Ediția în care era difuzat interviul cu președintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire națională și a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timișoara.

Solicităm conducerii TVR să comunice public motivul acestei nedifuzări asupra căreia planează suspiciuni îndreptățite de cenzură și care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituției. Reamintim că în luna februarie Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tănase, a oprit abuziv difuzarea documentarului “Moștenirea clandestină” pe canalul TVR Moldova.

De asemenea, solicităm Comisiei de Etică și Arbitraj a TVR să analizeze dacă decizia nedifuzării interviului cu Traian Băsescu s-a făcut cu respectarea tuturor regulamentelor și procedurilor interne și nu constituie o decizie abuzivă și arbitrară a conducerii TVR3.

Te-ar putea interesa și: