Evenimentul Zilei > Social > Celebrul serial Squid Game este un pericol pentru fanii lui! Efectul secundar apărut la oamenii care au vizionat filmul „Jocul calamarului”
Celebrul serial Squid Game este un pericol pentru fanii lui! Efectul secundar apărut la oamenii care au vizionat filmul „Jocul calamarului”

Celebrul serial Squid Game este un pericol pentru fanii lui! Efectul secundar apărut la oamenii care au vizionat filmul „Jocul calamarului”

Serialul „Jocul calamarului” este una dintre cele mai populare apariții din acest an în materie de filme. Sute de milioane de fani au urmărit cu sufletul la gură fiecare episod postat de Netflix și au povestit cu prietenii despre acest fenomen. Specialiștii transmit însă un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă cu Squid Game, vorbind despre un efect secundar ciudat.

Netflix a dat în acest an cea mai mare lovitură din istoria sa. Pe 12 octombrie a fost lansat cel mai urmărit serial, „Jocul calamarului”. Serialul a fost vizionat de peste 111 milioane de cinefili, iar numărul acestora este în creștere de la o zi la alta. Squid Game este într-adevăr un fenomen, iar de Halloween am putut observa extrem de bine acest lucru. Fanii s-au costumat în deja celebrele haine din „Jocul calamarului” și sunt nerăbdători să vizioneze noi episoade. Această obsesie nu este singura care a apărut în rândul fanilor înfocați.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că serialul fenomen a avut un efect secundar ciudat în cazul unor persoane care au urmărit Squid Game. Scenariul filmului este unul asemănător cu celebra producție Casa de Papel, doar că lucrurile sunt duse puțin mai la extrem. „Jocul calamarului” ne prezintă un grup de persoane cu datorii extrem de mari, care sunt dispuse să joace un joc pentru bani. Aceștia concurează unul împotriva altuia, iar cel care pierde, moare.

Cercetătorii trag un semnal de alarmă și susțin că serialul are un impact extrem de mare asupra unora dintre fani. Acțiunea pare să le fi intrat acestora în subconștient. EachNight.com a efectuat un studiu cu privire la impactul pe care serialul fenomen l-a avut asupra cinefililor. Conform datelor transmise de aceștia, „vis despre calmar” este o expresie extrem de căutată pe Google după lansarea Squid Game. Începând cu data de 3 octombrie, numărul căutărilor pentru această expresie a crescut cu 1800%.

Efecte secundare bizare apărute în urma serialului „Jocul calamarului”

În studiul efectuat de cercetătorii de la EachNight, se pare că nu doar visele legate de serialul fenomen au crescut în materie de căutări pe Google. Începând cu 10 octombrie, din ce în ce mai multe persoane încep să aibă coșmaruri legate de Squid Game. Conform analizei efectuată de specialiști, termenul „coșmar despre calmar” a crescut în căutări cu 4600%.

Aceste cercetări arată impactul puternic pe care serialul „Jocul calamarului” îl are în rândul fanilor săi. Milioane de persoane din întreaga lume au căutat pe Google rezultate despre visele legate de acțiunea din serial. Filmul plantează în subconștientul urmăritorilor aspecte întunecate și înfricoșătoare.

Squid Game ne-a saturat absolut cultura de la lansarea sa pe Netflix, inspirând noi tendințe și ducând la discuții nesfârșite pe rețelele sociale. Este absolut firesc pentru ceva care a avut un impact atât de puternic.

Squid Game are multe comentarii sociale importante, mulți oameni s-au referit la el drept cel mai tulburător spectacol pe care l-au vizionat, iar aceste date sugerează că nuanțele sale mai întunecate devin o caracteristică a viselor și coșmarurilor pe care le au oamenii”, susține un reprezentant EveryNight, care încearcă să găsească o explicație pentru aceste efecte secundare.

Specialiștii sfătuiesc fanii celebrului serial să încerce să nu mai urmărească noile episoade seara, înainte de culcare. Este indicat să treacă câteva ore între vizionare și somn pentru a reduce riscul de apariție a viselor întunecate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: