Celebrul Grigore Leșe este protagonistul unui nou scandal, după ce a scris pe propria pagină de facebook, că un spectacol programat să aibă loc, duminică, 18 octombrie 2020, de la ora 16, se va ține la locația stabilită de organizatori, în ciuda măsurilor luate de autoritățile locale.

Evenimentul cultural ”Dor de rost” cu Grigore Leșe, este anunțat că va avea loc la sala ATP Exodus din Baia Mare. Chiar celebrul rapsod din Țara Lăpușului a răspuns personal pe pagina de facebook celor care și-au achiziționat bilete online, spunându-le ”Concertul se va ține!”.

Locuitorii din Baia Mare au scris pe facebook că se bucură că se ține concertul și chiar că au cumpărat bilete cu câteva zile înainte. Simona Pop îi scrie lui Leșe că a cumpărat bilete dar că organizatorul a anunțat-o pe email că spectacolul nu se mai ține. În replică, vedeta muzicii populare românești a replicat ”Simona Pop, ora 16! Concertul se va ține”.

Prefectura va trimite poliția

Prefectul de Maramureș a anunțat că la ora 16 va trimite poliția și că spectacolul va fi oprit de oamenii legii, deoarece încalcă normele legale care stabilesc măsuri pentru răspândirea coronavirusului.

„Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei de COVID-19, având în vedere situația epidemiologică și creșterea numărului de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 sunt interzise, pe o perioadă de 14 zile, desfășurarea de spectacole / concerte publice sau private în spații deschise și închise pe raza județului Maramureș. O să meargă poliția acolo”, au transmis cei de la Prefectura Maramureș.

În scandal au intervenit și avocații care susțin că orice ordin adoptat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, intră în vigoare atunci când este publicat în Monitorul Oficial Local.