Artistul, în vârstă de 53 de ani, rămâne încarcerat în Metropolitan Correctional Center din oraș, după ce a pledat nevinovat pentru zeci de acuzații de abuzuri sexuale în Illinois, Minnesota și New York.

Kelly ar fi fost lovit cu pumnul în timp ce stătea pe patul său de un deținut, care era supărat pentru blocajele provocate de protestatarii care îl sprijină pe Kelly în fața închisorii, a declarat o sursă pentru TMZ.

Potrivit unor informații, gardienii au oprit rapid altercația și Kelly nu a fost rănit grav. Biroul Federal al Penitenciarelor nu a comentat afirmațiile, dar avocatul lui Kelly, Steven Greenberg, a declarat pentru New York Post că mutarea lui singur într-o altă celulă este „singurul loc în care îl pot proteja”.

El a adăugat: „Sunt încă foarte îngrijorat pentru că, de data aceasta, paznicii au reușit să oprească rapid ceea ce avea  să se întâmple, dar ce se întâmplă dacă cineva merge în celula sa cu un cuțit sau ceva de genul? Sau paznicii sunt ocupați cu altceva? Am fost norocoși de data asta, dar cine știe data viitoare?”

Acuzațiile împotriva lui Kelly variază de la agresiune sexuală la conducerea unui sistem de crimă organizată care se ocupa cu furnizarea de fete pentru Kelly. De asemenea, Kelly este acuzat că a făcut sex neprotejat cu o minoră în 2015, fără a-i dezvălui că are herpes.

Kelly a fost reținut și se află în pușcărie în așteptarea procesului din iulie și a pledat ca nu este vinovat de aceste acuzații.

În mai, un judecător a respins a treia încercare a cântărețului de a ieși din pușcărie mai devreme, după ce a afirmat că riscă să fie infectat cu noul coronavirus, deoarece este pre-diabetic.

De asemenea, R. Kelly s-a mai confruntat cu acuzații de abuz sexual din anii 1990, care au fost documentate într-un serial de televiziune „Supraviețuind R. Kelly” și difuzate în ianuarie.