Celebrităţi care au vizitat România în 2008

Celebrităţi care au vizitat România în 2008

Anul care tocmai s-a încheiat a transformat ţara noastră într-una dintre destinaţiile preferate ale unor personalităţi internaţionale cu notorietate. Preşedinţi de ţări, actori şi foarte mulţi cântăreţi, au oferit un calendar politic, cultural şi monden încărcat. George Bush, Vladimir Putin, Nicolas Sarkozy, Rudolph Giuliani şi Leonard Cohen sun doar câţiva dintre cei care s-au aflat în România, în 2008.

Aprilie 2008

Aflat încă în funcţia de preşedinte al SUA, George Bush s-a aflat, pentru scurt timp în România. Scopul vizitei sale a fost participarea la Summitul NATO, organizat la Bucureşti, între 2-4 aprilie, eveniment care a reunit aproape 3.000 de oficiali din 49 de state. Însoţit de Prima Doamnă a Statelor Unite şi de Secretarul de Stat Condoleezza Rice, acesta a ţinut un discurs la Palatul CEC din Capitală şi la Neptun, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

Vladimir Putin s-a aflat şi el la Bucureşti cu ocazia Consiliului NATO-Rusia, când încă mai era preşedinte. S-a folosit de această ocazie pentru a face cunoscută viziunea Rusiei asupra situaţiei globale, s-a declarat nemulţumit de prezenţa bazelor militare americane în apropierea frontierelor ruseşti, a negat posibilitatea începerii unui nou "Razboi Rece" şi a oferit alternative la scutul antirachetă american.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şeful statului francez Nicolas Sarkozy a venit şi el la Summit, la numai două zile de la oficierea căsătoriei cu Carla Bruni. În cadrul declaraţiilor sale s-au aflat şi menţiuni cu privire la strategiile Franţei ce urmau să fie aplicate până la finele anului 2008, printre care reîtoarcerea în structurile militare ale NATO. Mai 2008

Actriţa americană Demi Moore s-a aflat pentru prima oară în România. Scopul vizitei sale de câteva zile a fost de a filma scene din filmul "Bunraku", la studiourile MediaPro din Buftea.  Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din 2008 a fost concertul cântăreţei Kylie Minogue. Organizat la Bucureşti, evenimentul a bucurat, timp de două ore, cei 20.000 de fani, printr-un show vizual şi muzical. Inclus în turneul "KylieX2008", evenimentul a marcat reîntoarcerea artistei pe scenă, după o pauza de mai bine de un an, legată de diagnosticul cu cancer la sân, din 2005.

Zucchero, aflat la a treia vizită în România, a concertat la Mamaia. Pe numele său adevărat Adelmo Fornaciari, artistul a cântat melodii cunoscute, ca  "Senza una donna", "Miserere", "Il volo" sau "Baila Morena", dar şi altele, necunoscute publicului român.

Cântăreţul grec, născut în Egipt în urmă cu 62 de ani, Demis Roussos, a susţinut un spectacol inclus în turneul "40 years of music". La câteva luni de la acest eveniment, în noiembrie, a avut loc şi lansarea ultimului său album , însoţit de cartea despre viaţa sa, scrisă de fiica sa, Emily, intitulată “Demis Roussos, my Father”.

Iunie 2008

Membrele trupei Sugarbabes au cântat timp de o oră fanilor adunaţi la Bucureşti. Printre cele 13 piese s-au numărat şi melodiile ce au consacrat grupul feminin britanic, printre care, "Stronger", "Round Round", "Push the Button", "About You Now" sau "Freak like Me".

Iulie 2008

Lenny Kravitz a fost iertat de cei 17.000 de fani veniţi pe stadionul Cotroceni, în momentul în care a confundat Bucureşti cu Budapesta. Concertul său, din cadrul turneului "It’s Time For A Love Revolution", a oferit celor prezenţi un sectacol de rock, hard rock, funk, reggae, soul şi jazz. Născut în 1964, la New York, cântăreţul şi compozitorul american a obţinut, pe parcursul carierei sale, diferite premii, printre care la MTV Video Music Awards, American Music Awards, BRIT Awards, Radio Music Awards şi la Blockbuster Entertainment Awards.   

Acelaşi stadion a fost neîncăpător pentru fanii Metallica. Cei patru membri ai grupului au susţinut concertul în faţa a 24.000 de persoane, oferindu-le un show rock, în cadrul căruia au fost cântate, printre altele, "Nothing Else Matters", "The Four Horsemen", "Sad But True", "Creeping Death", "Breadfan", "Ride The Lightning", "Master Of Puppets", "One" şi "For Whom The Bell Tolls".

Julio Iglesias a avut trei concerte în România, în cadrul unui turneu de aniversare a 40 de ani de carieră. Susţinute la Iaşi şi Cluj, spectacolele au atras, ca de fiecare dată, un număr impresionat de fani. Şi în 2007, artistul a avut câteva concerte în diferite oraşe din ţară. În program a fost trecut şi un show la Constanţa, însă a fost anulat pe motiv că aparatura tehnică s-a defectat ca urmare a ploilor torenţiale din timpul spectacolelor anterioare.

August 2008

Britanicii de la Massive Attack au venit în România pentru a promova viitorul album al trupei, ce urmează să fie lansat la începutul acestui an. Fondat în 1988, Massive Attack şi-a lansat albumul de debut în 1991,  "Blue Lines", o combinaţie de jazz, hip hop, rock şi soul, iar din 1998 a început să introducă şi muzică electronică.

Septembrie 2008 

Columbianul Juanes, câştigător a 12 premii Latin Grammy, s-a aflat pentru prima oară în România, în cadrul unui turneu de promovare a ultimului său album, "La vida es un ratico", lansat în 2007. Acesta a primit de la Universal Music România Discul de Aur pentru "La Vida Es Un Ratico" şi Discul de Platină pentru vînzarile albumului "Mi Sangre".  

Brian Adams a fost unul dintre invitaţii evenimentului care a marcat 549 de ani de existenţă a oraşului Bucureşti. Acesta a susţinut un concert în aer liber, inclus în turneul său mondial.

Cânţăreţul Leonard Cohen şi-a serbat ziua de naştere la Bucureşti. A susţinut un concert în Capitala, pe 21 septembrie, care iniţial, fusese programat pe 14 iulie. Timp de două ore şi jumătate, bucureştenii au ascultat hiturile artistului din 1980 şi până în prezent. La finalul concertului aceştia au cântat "Happy Birthday", întrucât împlinea, în aceeaşi zi, 74 de ani. 

Snoop Dogg, celebrul rapper american a cântat în faţa a 4.700 de fani, adunaţi la Arenele Romane. A debutat în muzică la începutul anilor '90, iar muzica sa are o puternică tentă sexuală.

Octombrie 2008

Chitaristul Paul Gilbert a concertat, în premieră pe scena românească, la Becker Brau Live Music Club. Evenimentul a îmbinat stiluri de pop, rock, metal, blues, jazz, funk şi muzică clasică, incluse pe ultimul abum, "Silence Followed By A Deafening Roar".

Noiembrie 2008

Trupa suedeză Ace of Base a oferit fanilor veniţi la Sala Palatului hiturile care au consacrat formaţia la începutul anilor '90, ca "All That She Wants", "The Sign" sau "Happy Nation", dar şi melodii noi. Turneul "Redefined! 2008-2009", din care a făcut parte şi acest eveniment, marchează 15 ani de activitate muzicală.

Pionierul francez al muzicii electronice, Jean-Michel Jarre, a avut un concert la Bucureşti, pe 10 noiembrie. Cu o carieră de peste 40 de ani, compozitorul şi producătorul muzical a vândut până acum peste 80 milioane de albume. Printre cele mai cunoscute se numără "Oxygene" (1976), "Equinoxe" (1978), "Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques" (1981), "Zoolook" (1984), "Metamorphoses" (2000). Ultimul său album, lansat în 2007, este "Téo & Téa". 

Decembrie 2008

Aflat la prima vizită în România, cântăreţul spaniol David Bisbal a susţinut un concert la Sala Palatului din Capitală. Evenimentul cu ocazia cărui a venit face parte dintr-un proiect intitulat "Arta contra drog 2009". Câştigător al unui premiu Latin Grammy, la secţiunea "cel mai bun tânăr artist", Bisbal este cunoscut în România, în special, prin piesele "Corazón Latino" şi "Bulería".

Trupa britancă Smokie, intrată în cartea recordurilor cu "Living Next Door to Alice", a sosit în România pentru a susţine o serie de concerte, în Iaşi, Cluj şi Bucureşti, intitulate "Christmas with Smokie and 101 Violins". Din repertoriu au facut părte atât melodii cunoscute şi care au consacrat formatia, cât şi altele recente. Pe lânga cei cinci membri "Smokie", pe scenă s-au aflat cei mai buni violonişti români de la filarmonicile din ţară.

Unul dintre cei mai celebri primari din lume, Rudolph Giuliani a venit înainte de Crăciun la Bucureşti, ca invitat special la ediţia a IV-a a Galei Zece pentru România. Cu această ocazie a avut şi o întâlnire cu Sorin Oprescu, primarul Capitalei. A ajuns cunoscut prin campania sa împotriva Mafiei, prin reducerea record a impozitelor şi prin faptul că se afla în funcţie ca şi primar al New York-ului pe 11 septembrie 2001, în timpul atacurilor teroriste.

Enrique Iglesias a oferit bucureştenilor, în noaptea de Revelion, un concert la Romexpo. La scurt timp după miezul nopţii, cântăreţul, aflat la a doua vizită în România, a urcat pe scenă şi a cântat timp de o oră. Chiar dacă a avut probleme cu sonorizarea, invitatul special al lui Marian Vanghelie a reuşit să facă atmosferă alături de cele 7.000 de persoane.