Cele mai tari ponturi pentru o dieta perfecta

Cele mai tari ponturi pentru o dieta perfecta

Toata lumea stie ce sa faca pentru a slabi.

Regula de baza este sa faci miscare si sa mananci mai putin. Atunci cand fiecare trece insa la fapte, lucrurile se complica.   Expertii site-ului medical Web Md va usureaza munca si va ajuta sa  aflati cele mai tari trucuri ale unei diete care chiar da roade.

> Beti multa apa sau alte lichide care nu contin calorii.

Oamenii confunda de multe ori setea cu foamea, asa ca multi dintre ei asimileaza calorii in plus atunci cand, de fapt, ar avea nevoie doar de un pahar cu apa rece.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Daca nu va place apa plata, puteti face o serie de combinatii: adaugati citrice sau cateva picaturi de suc. De asemenea, puteti opta pentru ceaiuri din mango sau piersici. Au aroma, dar nu si calorii”, spune Cynthia Sass, purtator de cuvant al Asociatiei Dietetice Americane (ADA).

> Ganditi-va ce puteti adauga in dieta, nu ce puteti scoate. Nu uitati de cele cinci portii de fructe pe care trebuie sa le consumati in fiecare zi. Pare mult, dar veti avea rezultate bune. „O sa va completati necesarul zilnic de fibre, iar senzatia de satietate se va instala mai repede”, este de parere nutritionistul Laura Pansiero.

Desi contin zahar, fructele nu ingrasa exagerat. Ba, mai mult, ele ajuta la prelucrarea grasimilor. Inca un argument pentru care ar trebui sa mariti consumul de fructe este si faptul ca sunt bogate in fitochimicale, acele substante care impiedica celulele sa se degradeze. Cat despre legume, daca nu le puteti consuma ca atare, includeti-le in diferitele feluri de mancare pe care le preparati.

> Verificati daca intr-adevar va este foame.

Cand vi se face foame ganditi-va la „simptome”, sugereaza Michelle May, autorul unui volum despre nutritie, „organismul are nevoie de combustibil atunci cand apare senzatia de foame, dar asta nu inseamna ca atunci cand va ridicati de la masa trebuie sa va simtiti obositi, cu burta plina ori suprasaturati.

„Stomacul unei persoane este de marimea unui pumn. Pentru a-l umple sunt suficiente doar cateva alimente”, explica Michelle May. Specialistul este de parere ca portiile moderate au rolul de a-i ajuta pe oameni sa-si controleze mai bine senzatia de foame, cat si pe cea de satietate.

> Fiti mofturosi cand vine vorba de cina.

Cei mai multi oameni isi pierd controlul asupra cantitatii de alimente pe care o mananca, in special seara. Asta pentru ca sunt deja acasa si simt nevoia sa se relaxeze.

„Este ca atunci cand stai in fata televizorului si nu mananci pentru ca ti-e foame, ci din obisnuinta”, spune Malena Perdomo de la Asociatia Americana de Dietetica. Specialistii va sfatuiesc sa va inchideti bucataria seara ori sa evitati drumurile pe langa frigider.

> Bucurati-va de alimentele preferate.

Nu trebuie sa renuntati la tot ce va place, ci sa micsorati portiile. „Cumparati doar o prajitura, nu o cutie. Cu moderatie va puteti bucura de produsele preferate”, sugereaza Sass.

De asemenea, poate fi util sa consumati dulciuri mai mult cand sunteti plecati de-acasa. „Daca veti manca dulciuri doar in zi de sarbatoare, veti fi mai putin tentati sa va umpleti casa cu produse care ingrasa”, este de parere si Ellie Krieger, de la „Food Network’s Healthy Appetite”.

> Mancati mai multe mese mici in timpul zilei.

Studiile arata ca oamenii care mananca de patru-cinci ori pe zi sunt mai abili in a-si controla apetitul si greutatea. Rebecca Reeves, cercetator in domeniul obezitatii, recomanda sa va impartiti mesele cat mai mult si sa aveti numeroase gustari, de preferat in prima parte a zilei.

> Proteinele sunt mai bune decat carbohidratii.

Proteinele sunt de preferat grasimilor si carbohidratilor. O dieta bogata in proteine, dar moderata cand vine vorba de carbohidrati va poate asigura o silueta frumoasa. Proteinele protejeaza masa musculara, ajuta la arderea grasimilor si dau senzatia de satietate. Poti fi incluse in dieta si cu ajutorul iaurtului, al branzeturilor, nucilor si al boabelor de fasole.