Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai populare condimente și plante aromatice pentru conservele de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie
Cele mai populare condimente și plante aromatice pentru conservele de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie

Cele mai populare condimente și plante aromatice pentru conservele de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din nici o gospodărie

Toate gospodinele care se pregătesc, în această perioadă, de toamnă, să prepare conserve pentru iarnă, au în vedere o listă cu ingrediente, plante aromatice și condimente menite să dea un gust special preparatelor.

Toamna este anotimul în care gospodinele se apucă de pregătirea conservelor pentru iarnă. Rețetele de preparare sunt simple, dar fiecare gospodină are un ingredient secret, un condiment special pe care îl adaugă pentru ca murăturile, zarzavaturile sau zacusca să aibă un gust deosebit.

Pentru cele care nu au apucat să încerce un asemenea ingredient secret, redăm mai jos o listă de condimente care pot ajuta la îmbunătățirea gustului legumelor.

Esențiale pentru ca conservele de iarnă sunt o serie de condimente sau plante aromatice care nu dau numai gust ci ajută și la îmbunătățirea sănătății.

Ce trebuie să conțină o listă a ingredientelor

Astfel, de pe lista condimentelor care trebuie musai încercat în bucătărie, nu doar la prepararea conservelor nu trebuie să lipsească cimbrul. Are o aromă puternică, ușor de recunoscut, dar şi proprietăţi antiseptic. Este folosit pentru preparatele din carne şi la buchețelele de verdeţuri asortate.

Usturoiul, ceapa și mărarul fac minuni la castraveciorii în saramură sau în oțet. Vor da un gust special acestui tip de murături. Tot astfel, frunzele de țelină și crenguțele de vișin îmbunătățesc calitatea castraveților în oțet.

Gospodinele mai folosesc și boabe de muştar, care sunt recomandate la aproape toate conservele de legume, murături în oţet etc.

Alte ingrediente și plante aromatice

O altă plantă care merită folosită în bucătărie este busuiocul care aromatizează uleiul. Și tot pentru aroma lor deosebită sunt folosite și frunzele de dafin. uscate.

Boabele de piper, boabele de muştar și hreanul menţin gogoşarii tari pe toată perioada iernii, iar menta, cimbrul, coaja de lămâie sau de portocală dau aromă oţetului şi conservelor.

Pătrunjelul, ienibaharul, ardeiul iute și rozmarinul sunt folosite în gospodărie la aromatizat uleiul, dar și pentru marinatul preparatelor de carne. Dintr-o gospodărie serioasă nu poate lipsi boiaua, fie că este dulce sau iute, acesta este folosită pentru condimentarea pastelor de ardei sau roşii.

Dacă nu cunoșteați aceste ingrediente sau plante aromate, nu strică să le încercați, Sigur vă vor fi de folos, iar acest lucru este confirmat de milioane de gospodine care le folosesc din generație în generație.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: