Un celebru nutriționist italian ne avertizează că alimentele pe care le cumpărăm cel mai des în această perioadă sunt, de fapt, printre cele mai periculoase.
„Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete. Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate.
De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul "rău"), dar nu și HDL (colesterolul "bun"), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, explică nutriționistul Gianluca Mech, potrivit alistmagazine.ro.
Lista alimentelor care trebuie evitate
„Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale "nenaturale" pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cârnați), supele instant și multe altele”, ne îndeamnă Gianluca Mech.