Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă, constatate de DNA

Coldea si Dumbrava la Curtea de Apel Bucuresti. Sursa foto: EVZ

Foștii șefi ai SRI, mai marii peste toți ofițerii și agenții culegători de informații, au căzut în mâinile procurorilor ca niște amatori. Ei, care au supervizat din umbră o serie de dosare penale din perioada Binomului! Procurorii DNA au adunat probe împotriva lui Coldea, Dumbravă și partenerului lor, avocatul Doru Trăilă și i-au acuzat de trafic de influență în dosarul „paraditului” Cătălin Hideg. Unele acțiuni și motivări ale inculpaților sunt nebunești.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Coldea Florian, Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru Florel pentru săvârşirea, în coautorat, a infracțiunii de trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Nu au existat elemente că cei trei ar fi încercat să-l înșele pe Hideg și să-i golească buzunarele de 600.000 de euro promițându-i vrute și nevrute.

În referatul procuroilor depus la dosarul de cercetare și însușit de două instanțe de drepturi și libertăți sunt inserate acțiuni ale celor trei parteneri, specializați în culegere de informații, terorism, siguranță națională și consultanță juridică. În încheierea de ședință de la Curtea de Apel București, când judecătorul le-a prelungit măsura controlului judiciar pe cauțiune, sunt consemnate niște acțiuni care dau și măsura profesionalismului celor doi generali și a avocatului, profesor universitar totodată. Merită știute.

Coldea a promis căechipa sa îi poate reduce „cu voioșie” pedeapsa”

Așa cum am precizat, redau doar o parte din faptele inculpaților, consemnate de instanța din 6 august. Primul pe listă e generalul Florian Coldea.

  • Florian Coldea avea calitatea de „șef” al unei „echipe” ce pretindea că poate influența actul de justiție și chiar să îl controleze și în condițiile în care, încă din anul 2019, a fundamentat împreună cu ceilalți coautori un mod de operare, prin încheierea unui contract cadru de consultanță între C.P. „Doru Trăilă și Asociații” și SC Wise Line Consulting SRL (fostă Intell Cube Consulting SRL) și a unui contract de consultanță generală între SC Wise Line Consulting SRL (societate controlată de către Dumbravă Dumitru) și SC Strategic Sys SRL (societate controlată de către Coldea Florian) pentru a ascunde legătura între beneficiarul serviciilor pretins a fi de asistență juridică și numiții Coldea Florian și Dumitru Dumbravă.
  • În perioada august – noiembrie 2023, prin intermediul numiților Dumbravă Dumitru, Trăilă Doru – Florel și Tocaci Dan - Victor a promis numitului Hideg Robertino - Cătălin că îi va determina pe magistrații din cadrul Tribunalului București și respectiv din cadrul Curții de Apel București, învestiți să judece dosarul nr. 27485/3/2022 și dosarele asociate având ca obiect verificarea măsurii preventive a controlului judiciar, să pronunțe hotărâri favorabile martorului denunțător (n.r. Cătălin Hideg).
  • În perioada noiembrie 2023 – februarie 2024 a încasat de la martorul denunțător o parte din suma pretinsă împreună cu numiții Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru - Florel pentru exercitarea influenței asupra magistraților, tranzacțiile financiare fiind disimulate prin încheierea celor două contracte de asistență juridică cu martorul denunțător și a contractelor de consultanță între societatea de avocatură și firma SC Wise Line Consulting SRL (Dumbravă Dumitru), pe de o parte, și între firma SC Wise Line Consulting SRL și SC Strategic Sys SRL (Coldea Florian) pe de altă parte, facturile fiscale emise între societățile implicate, în baza acestor contracte atestând servicii de consultanță fictive.
  • În perioada februarie – aprilie 2024, prin intermediul numiților Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru – Florel, i-a lăsat de înțeles martorului denunțător că echipa sa îi poate reduce „cu voioșie” pedeapsa aplicată de către judecătorul de la fond, îi poate determina pe judecătorii de la Curtea de Apel să stabilească o pedeapsă cu suspendarea executării și îi poate obține aprobarea părăsirii teritoriului României pentru o deplasare în spațiul Uniunii Europene în vederea semnării tranzacției cu oamenii de afaceri din emiratele arabe, pentru rezolvarea problemelor financiare și plata sumei de 600.000 de euro convenită.

Dumbravă „a efectuat acte de constrângere psihică asupra denunțătorului”

Dumitru Dumbravă profitând de imaginea publică pe care o avea raportat la funcțiile însemnate exercitate în decursul timpului alături de Coldea Florian în instituții importante ale statului, fiind percepuți de comunitate ca oameni puternici și cu influență asupra magistraților, a creat martorului denunțător Hideg Robertino - Cătălin convingerea că are influență asupra judecătorilor și că împreună cu „echipa” sa îi va oferi sprijinul necesar în justiție pentru obținerea unor hotărâri favorabile în cauza în care este trimis în judecată.

- În perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 a încasat de la martorul denunțător o parte din suma pretinsă împreună cu numiții Coldea Florian și Trăilă Doru - Florel pentru exercitarea influenței asupra magistraților, tranzacțiile financiare fiind disimulate prin încheierea celor două contracte de asistență juridică cu martorul denunțător și a contractelor de consultanță între societatea de avocatură și firmele lui Dumbravă și Coldea.

-Pentru a-i crea martorului denunțător convingerea că actul de justiție este sub controlul echipei pe care o coordonează, iar nerespectarea promisiunii de plată a sumei de 600.000 de euro îi va afecta libertatea și afacerile, în mod direct și prin intermediul numiților, Trăilă Dorul - Florel și a numitului Tocaci Dan – Victor, a efectuat acte de constrângere psihică asupra martorului denunțător, prin punerea acestuia în situația de a alege între a suporta posibile repercusiuni din partea unor persoane cu privire la care se pretinde că au controlul asupra justiției și îndeplinirea pretențiilor privind plata sumelor stabilite prin contract.

Avocatul Doru Trăilă despre judecătorul care i-a fost student

Legat de avocatul și profesorul Doru Trăilă, în actul instanței Curții de Apel se consemnează apărarea lui despre faptul că va interveni la judecătorul care are dosarul lui Cătălin Hideg pentru că i-a fost student.

Doru Trăilă a declarat că „nu ține minte numele şi figura deodată, plus că fizionomia se modifică în timp. Arată că acest lucru s-a întâmplat şi aici în dosar. (…)

Arată că pe 27 noiembrie a intrat în sală și când l-a văzut pe judecător i s-a lipit numele de figură, dar nu a zis nimic, a ieșit din sală și i-a spus „am încredere, judecătorul ăsta mi-a fost student, este un băiat super deștept, are încredere, ştie carte, deşi penalist” și atât. Învederează că acesta episod a fost pe 27 noiembrie 2023, la ieșirea din sală, iar discuția a avut-o cu dânsul din august, negocierea contractului a fost purtată în august, a dispărut vreo 2 luni de zile, s-a întors prin septembrie – octombrie, a semnat contractul în octombrie și cu firma în noiembrie că a cerut dânsul să fie și firma client. Precizează că se terminase orice chestiuni de discuții pe tema asta. Învederează că dacă ar fi fost să-i promită ceva, nu trebuia să se prindă înainte, adică cumva să îi spună „vedeți, studentul meu o să facă minuni pentru că o să mă duc și îi spun să se dea peste cap, să facă un lucru”, dar a aflat abia după toate aceste momente şi dânsul știe lucrul acesta”.