Astfel, românii care sunt nevoiţi să iasă la cumpărături au la dispoziţie cele mai bune sfaturi care pot face diferenţa în aceste vremuri în care planeta este lovită în plin de cazurile de Covid-19, boala care a cauzat până în prezent peste 50.000 decese la nivel mondial.

„În urma evenimentelor recent întâmplate, InfoCons vine în ajutor cu câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont când mergem la cumpărături, pentru a ne ușura treaba și pentru a ne ajuta să fim în siguranță, să economisim timp, și pentru a avea o conduită cât mai normală.

Nu ieșiți din casă fără mască de protecție, mănuși și dezinfectant!

Evitați să atingeți ochii, nasul și gura! De ce? Mâinile ating multe suprafețe și pot contacta viruși. Odată contaminate, mâinile pot transfera virusul la ochi, nas sau gură. De acolo, virusul vă poate intra în corp și vă poate îmbolnăvi.

Menținerea distanțării sociale

Mențineți distanța de cel puțin 1.5m  între dumneavoastră și cei din jur. Când cineva tușește sau strănută, pulverizează mici picături de lichid din nas sau gură, care pot conține viruși. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira picăturile, inclusiv virusul COVID-19 dacă persoana care tușește sau strănută are această boală.

Evitați aglomerația și orele de vârf!

Recomandat este, ca înainte de a merge la cumpărături, să ne gândim la ce dorim să mâncăm pe o perioadă cât mai lungă posibil, dacă nu, măcar pentru o săptămâna, ca mai apoi să efectuăm o listă cu alimentele de care avem nevoie.

Este indicat să evităm cumpărăturile între orele 11:00 și 13:00, întrucât atunci este intervalul de timp în care au voie să iasă din casă persoanele cu vârstă peste 65 de ani.

Încercați să atingeți doar produsele pe care intenționați să le cumpărați!

Chiar dacă purtăm mănuși, există posibilitatea ca înaintea noastră să fi fost persoane în magazin, cu mâinile expuse la mediul înconjurător (fără mănuși). Deși este foarte important că înainte de a cumpăra un produs să citim eticheta, termenul de valabilitate și modul de depozitare, indicat este să nu atingem decât produsele pe care dorim să le cumpărăm, astfel evitând transmiterea microbilor de la un produs la altul.

La casele de marcat trebuie păstrată distanța de minim 1.5 metri față de persoanele din față și din spate (pentru a facilita acest lucru, multe supermarketuri au folosit marcaje speciale pe podea, care delimitează zonele de protecție  individuală pe linia caselor de marcat, astfel încât să fie preîntâmpinată apropierea persoanelor una de alta sub limita recomandată de autorităţi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE