Cele mai mari 10 greșeli pe care le fac oamenii în raport cu propriul creier - Cu românul la psiholog

Cele mai mari 10 greșeli pe care le fac oamenii în raport cu propriul creier - Cu românul la psiholog

Creierul controlează întreaga noastră viață și tot ceea ce credem, spunem și facem. Este cel mai important organ din corpul nostru. Dar cât de mult ne gândim la el? Și dacă ne gândim la el, știm cu adevărat cum să avem grijă de el? Suntem oare conștienți ce îi face bine și ce nu?

Celebrul psihiatru american Daniel Amen crede că sănătatea creierului este esențială pentru sănătatea întregului corp și succesul în viață. El și-a dedicat întreaga viață studiind creierul uman, activitatea acestuia, tulburările psihice și procesul de vindecare al acestuia. A scris mai multe cărți care au la bază propriile sale cercetări și rezultatele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu pacienții săi.

Doctorul Amen subliniază în lucrările sale care sunt cele mai frecvente 10 greșeli pe care le facem, fără să știm, în relație cu propriul creier.

1 Nu ne protejăm suficient creierul

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine sau ce ne face să vrem să trăim mult timp? Dacă dorim să ne bucurăm de cei dragi pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să ne iubim și să ne protejăm creierul în fiecare zi a vieții noastre. O greșeală poate avea un efect negativ pentru totdeauna.

2 Formare continuă

Creierul este ca un mușchi - cu cât îl folosiți mai mult, cu atât devine mai puternic! Creierul dvs. are nevoie de un flux continuu de noi provocări, aventuri, atracții și abilități pentru a rămâne activ în timp.

3 Prea mult televizor

Vizionarea programelor TV este o activitate care nu ne pune creierul în funcțiune, iar cercetările arată că acei copiii care se uită prea mult timp la televizor au rezultate mai proaste la școală. Dr. Amen recomandă limitarea timpului petrecut în fața televizorului sau a altor dispozitive la cel mult 30 de minute pe zi. Acest lucru poate fi dificil pentru copii și adolescenți, dar poate face o mare diferență, mai ales dacă se luptă cu ADD / ADHD.

4 Otrăvirea propriu-zisă a creierului

Drogurile, alcoolul, nicotina, cofeina excesivă și poluanții de mediu reduc fluxul sanguin al creierului și activitatea care afectează în mod negativ abilitățile cognitive. Alcoolul nu este un aliment sănătos!

5 Diete cu conținut scăzut de grăsimi

Creierul este 60% grăsime, iar o sută de miliarde de celule nervoase au membrane căptușite cu acizi grași esențiali. Aicizii grași din Omega-3 susțin și îmbunătățesc puterea creierului. Colesterolul scăzut este asociat cu omuciderea, sinuciderea, depresia și autismul.

6 Credem fiecare gând negativ pe care îl avem

Gândurile negative automate, care apar spontan în creier, ne ruinează ziua. Când aceste gânduri își fac simțită prezența în partea stângă a creierului, vor crește nivelurile de hormoni de stres care circulă prin tot corpul, ceea ce ne reduce rezervele creierului, ne va face să creștem în greutate și ne va expune la un risc mai mare de declin cognitiv.

7 Nu primesc ajutor devreme

Știați că procesele de demență încep în creier, cu decenii înainte de apariția simptomelor? Detectarea precoce, cu imagistica creierului, oferă oamenilor posibilitatea de a aborda aceste probleme în primele etape - când tratamentul este probabil cel mai eficient. Cu alte cuvinte, dacă suntem atenți cu propriul creier atunci riscul de a ne îmbolnăvi de Alzhaimer poate fi mult diminuat.

8 Nu avem obiective clare care să ne ajute la dezvoltarea creierului

Stabilirea de obiective și mai apoi punerea lor în aplicare ne pot duce către succes, dar în primul rând ne oferă un sentiment de realizare. Cu scopuri, viața ne devine mai conștientă și energia ne-o folosim în moduri sănătoase.

9 Nu te îngrijești de creierele celor pe care îi iubești

Știați că sănătatea familiei și a prietenilor dvs. este unul dintre cei mai puternici predictori ai longevității? Un prieten este cineva care îi ajută pe cei dragi să aibă succes, în timp ce un complice este cineva care îi ajută să-și mențină obiceiurile proaste. Suntem oare „suficienți” de prieteni încât să ne pese de cel de lângă noi?

10 Protejarea capului

Nu ar trebui să ne expunem capul la ger fără căciulă, nici la soare fără pălărie. Nu ar trebui să ne încurajăm copiii să facă sporturi de contact și, nu în ultimul rând, să neglijăm loviturile la cap din diverse accidente. Chiar dacă nu se observă răni la nivelul creierului, leziunile ne pot afecta pe termen lung.