Evenimentul Zilei > International > Cele mai grave ATENTATE din ultimii 12 ani. SÂNGELE MIILOR de OAMENI nevinovaţi ucişi AU ÎNROŞIT GRANIŢELE EUROPEI
Cele mai grave ATENTATE din ultimii 12 ani. SÂNGELE MIILOR de OAMENI nevinovaţi ucişi AU ÎNROŞIT GRANIŢELE EUROPEI

Cele mai grave ATENTATE din ultimii 12 ani. SÂNGELE MIILOR de OAMENI nevinovaţi ucişi AU ÎNROŞIT GRANIŢELE EUROPEI

Un camion încărcat cu 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia și care urmau să fie descărcate la Berlin a intrat în plin în oamenii care se aflau la Târgul de Crăciun. Douăsprezece persoane au murit, iar alte 50 au fost grav rănite. În ultimii 12 ani atentatele au îndoliat cele mai mari mari capitale europene, iar cetăţeni simpli şi-au pierdut viaţa nimiciţi de gloanţele sau bombele teroriştilor

Pe 14 iulie 2016 – Franţa: Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, înregistrându-se peste 80 de morți și sute de răniți. Potrivit agerpres, şoferul camionului era cunoscut poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme și dispunea de un pistol de calibru mic, precum și de câteva grenade și arme de război false.

22 martie 2016 – Belgia: 35 persoane au murit și 340 au fost rănite în atentatele teroriste care au avut loc la Bruxelles, în Belgia, pe aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Malbeek aflată la câțiva zeci de metri de instituțiile europene. În atentate au fost răniți și patru cetățeni români între care un minor, potrivit cronologiei realizate de agerpres. Atentatele au fost revendicate de Gruparea jihadistă Statul Islamic. Aceste atentate s-au produs după arestarea, la 18 martie 2016, a lui Salah Abdeslam, un francez de origine marocană, singurul supraviețuitor al atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie 2015 de la Paris.

13 noiembrie 2015 – Franţa: Bărbați înarmați și atacatori sinucigași au comis un val de atentate la Paris, care au vizat restaurante, o sală de concerte și zona adiacentă Stade de France, atacurile, soldate cu 130 de morți și sute de răniți, fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. În jur de 20 de cetățeni străini s-au numărat printre cei uciși: doi cetățeni români care participau la o aniversare pe terasa La Belle Equipe; trei cetățeni belgieni; un german; trei spanioli; doi portughezi; un britanic; două tinere surori tunisiene; trei chilieni; doi algerieni; un marocan; doi mexicani. Opt "teroriști" și-au pierdut viața în atentate, dintre care șapte s-au aruncat în aer. Patru dintre acești agresori au murit în sala de spectacole Bataclanm, dintre care trei acționând o centură cu exploziv, ultimul fiind ucis în timpul asaltului forțelor de ordine. Trei kamikaze au murit la Stade de France, iar altul pe bulevardul Voltaire, în apropiere de Bataclan.

7 ianuarie 2015 – Franța: Un atac terorist a avut loc la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo din Paris, Franța, fiind cel mai sângeros din Franța din ultimii peste 40 de ani. Douăsprezece persoane au murit și alte zece au fost rănite. Cei trei autori ai atentatului au fost identificați. Doi dintre ei sunt frații franco-algerieni Said Kouachi (34 de ani) și Cherif Kouachi (32 de ani) recent întorși din Siria, iar al treilea, Hebdo Hamyd Mourad (18 ani), s-a predat poliției. De asemenea, au fost reținute șapte persoane din anturajul atacatorilor.

18 iulie 2012 – Bulgaria: Cinci turiști israelieni au fost asasinați la aeroportul din Burgas, în urma exploziei unei bombe plasate într-un autocar. Șoferul acestuia și autorul atentatului au decedat de asemenea în atentat. Israelul a acuzat că la originea atacului s-a aflat mișcarea libaneză Hezbollah. 

7 iulie 2005 – Marea Britanie: Patru atentate sinucigașe comise simultan în trei rame de metrou și într-un autobuz din Londra s-au soldat cu 56 de morți și 700 de răniți. Atacurile au fost revendicate de o grupare care a susținut că se numește Al-Qaida.

11 martie 2004 – Spania: Zece bombe au explodat la Madrid și în suburbiile sale la bordul a patru trenuri, provocând moartea a 191 de persoane și rănirea peste 2.000. Atentatul a fost revendicat în numele Al-Qaida de o celulă islamistă radicală.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: