Evenimentul Zilei > Social > Cele mai frumoase flori ale toamnei
Cele mai frumoase flori ale toamnei

Cele mai frumoase flori ale toamnei

Cu venirea toamnei, sosește și vremea friguroasă, ce nu este pe placul tuturor, dar mai ales este în detrimentul florilor, acestea au de suferit. Însă există și plante care înfloresc până la sfârșitul toamnei când vremea chiar nu mai este deloc plăcută.

Cum se îngrijesc plantele în această perioadă?

În această perioada este important să încerci să le asiguri condițiile optime de trăit, să ai grijă ca solul să fie în condiții bune, lumina să fie prezentă, iar irigarea să nu fie excesivă. Plantele ce înfloresc în perioada toamnei iubesc foarte mult lumina, de aceea este indicat să le poziționezi într-o zonă în care să aibă acces la lumina soarelui, astfel florile sunt păstrate timp îndelungat, chiar și până la venirea iernii.

Poți aplica diferite trucuri, cum ar fi acoperirea plantelor cu frunze uscate care să le protejeze în cazul temperaturilor extreme. Trebuie să ții cont de asemenea, de faptul că nu trebuie să le uzi atât de des precum plantele ce înfloresc vara.

Care sunt plantele ce înfloresc toamna?

Plantele ce se acomodează temperaturilor reci și chiar înfloresc în perioada toamnei sunt brândușele, crizantema, dalia, ochiul boului. Aceste flori sunt foarte rezistente și își păstrează și florile dacă sunt îngrijite cum trebuie. Unele dintre flori pot fi plantate de primăvară și vor înflori toamna, iar altele pot fi plantate chiar toamna.

Dalia, o floare impresionantă de toamnă

Dalia se bucură și te bucură prin minunatele culori sub care o găsești, alb, violet, roz, portocaliu, galben, chiar și roșu. Dalia nu este deloc o plantă pretențioasă, are nevoie doar să fie plantată într-un loc expus foarte mult luminii soarelui, pentru a-i lungi cât mai mult durata de viața și a-i face un mediu cât mai prielnic pentru păstrarea florii inflorite. După prima brumă, delia va arăta semne că va ceda în curând frigului, părând degradată. Pe perioada iernii se recomandă ca tuberculii din pământ să se depoziteze într-un loc călduros.

Crizantema – numită și regina florilor de toamnă

Crizantema rezistă pe tot parcursul toamnei dacă este plantată la stârșitul lunii august, se remarcă prin durata de viață lungă, dar și prin cromatica diversificată și deosebită. De obicei rezistă perfect până la prima brumă, dar poate rezista și după, având forma mai degradată. Cu crizantemele plantate în grădină, totul prinde viață, fiind foarte vesele.

Ochiul boului – o plantă minunată

Această plantă ce este cunoscută popular sub denumirea de ochiul boului, denumirea sa fiind callistephus chinensis, se regăsește în diferite culori și se regăsește în multe grădini ca element de decor. Lumina este la fel de importantă și pentru această plantă, întrucât o ajută și în privința sursei de căldură pentru dezvoltare. Are nevoie de un sol bogat în substanțe nutritive, iar dacă îți dorești să îi prelungești perioada de înmulțire trebuie să îi elimini regulat florile care se usucă.

Dacă vrei să faci cadouri în această perioadă și îți dorești să optezi pentru flori, este potrivit să alegi coșuri cu flori, poți combina mai multe tipuri de flori și vei obține o combinație superbă și încântătoare. În perioada toamnei sunt potrivite culorile precum galben pal, ruginiu și alte culori de acest gen, culorile melancoliei.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: