Evenimentul Zilei > Sport > Cel mai popular joc video de fotbal dispare de pe piață. Vestea i-a luat prin surprindere pe fani
Cel mai popular joc video de fotbal dispare de pe piață. Vestea i-a luat prin surprindere pe fani

Cel mai popular joc video de fotbal dispare de pe piață. Vestea i-a luat prin surprindere pe fani

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri video sportive va dispărea începând de anul viitor, conform producătorilor care îl dezvoltă din anul 1993.

Compania Electronic Arts a anunțat că jocul FIFA, unul dintre cele mai populare din lume, nu va mai fi găsit pe piață de anul viitor. Compania va renunța la acest nume pentru jocul de fotbal cel mai popular printre gameri.

Acest joc a apărut pe piață, sub acesată titulatură, FIFA, în anul 1993, iar de atunci în fiecare toamnă a fost lansată câte o nouă versiune. Primul joc al seriei s-a intitulat FIFA International Soccer, iar de atunci și până în 2021, jocul a purtat numele forului care guvernează fotbalul mondial.

FIFA 22, lansat în urmă cu câteva zile va fi ultimul care va purta acest nume. După 28 de ani, compania producătoare, Electronic Arts, a anunțat că explorează posibilitatea de a renunța la numele FIFA.

Reprezentanții producătorului susțin că vor continua să dezvolte franciz atât de populară, însă iau în considerare să găsească un alt nume pentru aceasta. EA Sports va înceta colaborarea cu FIFA și nu va mai folosi numele așa cum a făcut-o din 1993 și până în prezent.

„Pe măsură ce privim înainte, explorăm ideea de a redenumi jocurile noastre de fotbal ale EA Sports. Examinăm acordul privind drepturile de autor cu FIFA, care este separat de toate celelalte parteneriate și licențe oficiale din lumea fotbalului”, se arată în comunicatul transmis de dezvoltatorii jocului video.

Sursa foto: EA Sports

 

Celelalte licențe rămân în portofoliul companiei

Reprezentanții companiei susțin că celelalte licențe vor rămâne în portofoliul lor și vor fi utilizate în următoarele jocuri de fotbal.

„Ne concentrăm cu multă energie asupra colaborării cu cei 300 de parteneri care ne oferă licenţa pentru peste 17.000 de sportivi, 700 de echipe, 100 de stadioane şi 30 de ligi din întreaga lume. Investim continuu în parteneriate şi licenţe care sunt foarte importante pentru jucătorii noştri. Datorită acestui fapt, jocul nostru este singurul în care puteţi juca în mod autentic în UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga şi LaLiga Santander, printre multe altele. Parteneriatele noastre şi portofoliul nostru de conţinut licenţiat ne vor permite să continuăm să aducem o autenticitate de neeagalat în jocurile noastre de fotbal EA Sports pentru mulţi ani de acum încolo”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: EA Sports

Anunțul vine în contextul lansării FIFA 22, pe 1 octombrie, joc ce a fost vândut în 9,1 milioane de exemplare în doar o săptămână. FIFA 22 poate fi jucat pe majoritatea platformelor de gaming, respective Play Station, Xbox, PC şi Stadia. În România, jocul costă 300 de lei pentru ediţia standard sau 390 de lei pentru ediţia deluxe.