Evenimentul Zilei > International > Cel mai MARE pod de STICLĂ din lume s-a închis după doar două săptămâni de la inaugurare. Care a fost motivul
Cel mai MARE pod de STICLĂ din lume s-a închis după doar două săptămâni de la inaugurare. Care a fost motivul

Cel mai MARE pod de STICLĂ din lume s-a închis după doar două săptămâni de la inaugurare. Care a fost motivul

Cel mai mare pod de sticlă din lume s-a închis după doar 13 zile de la marea ceremonie de inaugurare, din cauza numărului extrem de mare de turiști.

Podul pietonal din sudul Chinei, care a costat circa 48 de milioane de lire sterline, scrie Daily Mail, s-a închis, după ce fusese inaugurat în 20 august. Mii de oameni au fost curioși să traverseze, zilnic, podul aflat la o înălțime de 300 de metri, cu o lungime de 430 de metri. Un purtător de cuvânt a declarat că „sunt prea mulți oameni”, dar a insistat că nu este vorba despre preocupări privind siguranța turiștilor. 

Podul care o structură de sticlă este cel mai lung și la cea mai mare altitudine din lume. Acum, specialiștii l-au închis pentru a-i moderniza sistemul intern, după ce un număr impresionant de turiști au dat năvală să-l vadă, să traverse pe structura transparentă aflată deasupra unei văi adânci. 

Conform presei chineze, preluată de sursa citată, podul este construit astfel încât să suporte maximum 800 de oameni deodată, și zilele acestea au fost circa 10.000 de turiști zilnic. Purtătorul de cuvânt a insistat, totuși, că podeaua de sticlă a podului este sigură, nu prezintă niciun pericol de prăbușire. 

Podul se află în provincia Zhangjiajie Grand Canyon, un loc popular în China, cunoscut pentru că a inspirat producția filmului american Avatar. 

Guvernul provinciei Zili a cerut ca podul să se închidă după ce a realizat că această construcție inovatoare a atras un număr mult prea mare de turiști. Managerii au decis să respecte această recomandare. „Podul s-a închis pentru mentenență și modernizare”, au spus ei. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.