Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cel mai longeviv caz COVID-19 din lume. „Soţia mea mi-a organizat de cinci ori înmormântarea”. FOTO
Cel mai longeviv caz COVID-19 din lume. „Soţia mea mi-a organizat de cinci ori înmormântarea”. FOTO

Cel mai longeviv caz COVID-19 din lume. „Soţia mea mi-a organizat de cinci ori înmormântarea”. FOTO

Un bărbat din Marea Britanie a fost raportat ca prezentând cea mai îndelungată perioadă de infectare cu noul coronavirus. Soția sa a organizat slujba de înmormântare de cinci ori, la solicitările pacientului.

Cel mai longeviv caz de infectare cu coronavirus a durat 305 zile și a fost raportat în Marea Britanie. Un pensionar în vârstă de 72 de ani a fost internat de mai multe ori, din cauza simptomelor deloc de trecut cu vederea. La solicitarea bărbatului, soția sa i-a organizat înmormântarea de cinci ori, însă, din fericire, medicii au găsit medicamentul potrivit pentru tratarea sa.

305 de zile de infectare cu COVID-19

Dave Smith, un bărbat în vârstă de 72 de ani, fost instructor auto din Bristol, a fost internat într-o unitate medicală în luna mai a anului 2020, după ce a prezentat drept simptome tuse şi febră. A fost confirmat infectat cu coronavirus și a petrecut, pentru început, opt zile în spital.

În lunile august, septembrie, octombrie și decembrie, bărbatul a prezentat dificultăți semnificative în a respira. Starea de sănătate s-a deteriorat accentuat, iar pensionarul prezenta constant febra, motiv pentru care a fost reinternat.

Specialiștii din domeniul medical spun că situația de față reprezintă cea mai îndelungată infecție persistentă înregistrată de la începutul pandemiei de coronavirus, la nivel global, care a fost consemnată în literatura de specialitate.

Soția i-a organizat înmormântarea de cinci ori

De fiecare dată când se simțea foarte rău și credea că i se apropie sfârșitul, bărbatul o ruga pe soția sa să se pregătească de înmormântare. De cinci ori, la solicitarea soțului său, femeia a organizat slujba.

„Ori de câte ori mi-a fost rău, m-am simțit (…) la un pas de moarte. Soţia mea a început de cinci ori să-mi organizeze înmormântarea. Mi-am chemat toţi membrii familiei să fac pace cu ei. Acum mi-aş fi dorit să-mi țin gura”, a declarat bărbatul pentru presa internațională.

Ce tratament i-a salvat viața

După mai multe încercări ale medicilor de a-l trata pe pensionar, cadrele medicale i-au aplicat englezului un tratament cu anticorpi produși în laborator, conform reprezentanților Universității din Bristol, spune presa internațională.

În urma administrării tratamentului, la 45 de zile de la starea de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ. La 45 de zile de la aplicarea

La 45 de zile după administrarea tratamentului, starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătățit semnificativ, potrivit medicilor. Cazul bărbatului din Marea Britanie va fi prezentat în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID), care va avea loc în luna iulie.

„Acest caz demonstrează potențialul cronic al COVID-19 la persoanele cu sistem imunitar slăbit. Opțiunile de tratament sunt urgent necesare atât pentru îngrijirea pacienților individuali, cât şi pentru sănătatea publică, având în vedere probabilitatea apariției variantelor rezistente la vaccin în astfel de condiţii clinice”, au spus cercetătorii, conform antena 3.

În prezent, bărbatul trăiește liniștit în sânul familiei sale, tratat fiind de coronavirus.