Evenimentul Zilei > International > Cel mai crunt avertisment vine de la un expert în vaccinuri: Imunitatea COVID-19 e un „mit”. „Este imposibil de atins”
Cel mai crunt avertisment vine de la un expert în vaccinuri: Imunitatea COVID-19 e un „mit”. „Este imposibil de atins”

Cel mai crunt avertisment vine de la un expert în vaccinuri: Imunitatea COVID-19 e un „mit”. „Este imposibil de atins”

Prof. Sir Andrew Pollard, șeful Grupului de vaccinuri Oxford și președintele Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a declarat că obținerea imunității pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta foarte contagioase este „imposibilă”. 
Un expert în vaccinuri din Regatul Unit a respins marți ideea de imunitate generală împotriva COVID-19, afirmând că este un „mit”. „Cred că suntem într-o situație în care imunitatea efectivului nu este posibilă, deoarece încă infectează persoanele vaccinate”, a spus el, potrivit Politico.

Varianta care poate fi chiar mai bună la transmiterea în populațiile vaccinate

„Bănuiesc că este o variantă care poate fi chiar mai bună la transmiterea în populațiile vaccinate. Deci, acesta este un motiv important pentru a nu face un program de vaccinare în jurul imunității” .

Profesorul a susținut, de asemenea, că noua pandemie de coronavirus nu ar trebui comparată cu rujeola, care a fost controlată printr-un program universal de vaccinare.

„Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Și asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat la un moment dat va întâlni virusul ... și nu avem nimic care să oprească complet transmiterea respectivă”, a declarat el marți grupului parlamentar al tuturor partidelor (APPG), potrivit The Guardian .

Conceptul de imunitate se bazează pe o mare majoritate a populației pentru a obține protecție împotriva unui virus, fie prin vaccinare, fie printr-o infecție anterioară.

În Statele Unite, administrația Biden și-a stabilit obiectivul de a vaccina cel puțin 70% din populația adultă a țării pentru a obține imunitatea turmei. Doar 50,3% din populația SUA a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, în timp ce doar 58,9% dintre americani au primit cel puțin o doză, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

De duminică, SUA au raportat în medie 660.000 de vaccinări pe zi. Oficialii din domeniul sănătății au administrat, de asemenea, 432.000 de prime doze zilnice în ultimele șapte zile. Cu toate acestea, multe state cu cele mai mici rate de vaccinare raportează încă focare, inclusiv Mississippi la 50% dintre adulți, Wyoming la 52,2% și Louisiana la 53,6%, potrivit CNBC .

Aproximativ 75% din toți adulții din Marea Britanie au primit ambele seruri, dar rata de infectare crește

Secretarul pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat marți că există planuri pentru a începe să ofere lovituri de rapel Covid celor mai vulnerabile grupuri din Marea Britanie începând cu luna viitoare. El a spus că vaccinul gripal va fi oferit în același timp.

COVID-19 a infectat până acum 36.050.630 de persoane și a provocat 618.108 de vieți în Statele Unite, potrivit Universității Johns Hopkins, scrie ibtimes. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: