Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai CIUDAT animal de companie. Ce ține un bărbat din BELARUS într-un ACVARIU din curtea casei | Galerie foto
Cel mai CIUDAT animal de companie. Ce ține un bărbat din BELARUS într-un ACVARIU din curtea casei | Galerie foto

Cel mai CIUDAT animal de companie. Ce ține un bărbat din BELARUS într-un ACVARIU din curtea casei | Galerie foto

Într-un sat de lângă capitala Belarusului, Minsk, localnicii pot admira, în curtea unui vecin, unul dintre cele mai neobișnuite animale de companie din această regiune a globului.

Astfel, omul de afaceri Denis Pleșak a amenajat în curtea locuinței familiei sale un terariu unde își ține exoticul animal de companie, și anume un crocodil de Nil botezat Gena. Reptila, considerată încă pui la vârsta de șapte ani, ținând cont că poate trăi până la 80 de ani, are o lungime de 1,3 metri și a ajuns la Denis printr-o întâmplare.

În urmă cu șapte ani, unul dintre angajații omului de afaceri a dat peste un anunț de mica publicitate prin care posesorul unui crocodil anunța că e dispus să-l dea la schimb pentru un laptop. Și cum Denis se ocupa tocmai cu vânzarea echipamentelor IT, a dat un laptop în valoare de 600 de dolari pentru crocodilul pe care proprietarul, devenit între timp tată, fusese obligat să-l dea.

Inițial, terariul Genei fusese amplasat în sediul companiei, vizitatorii având senzația că nu este un animal adevărat. După ce și-a mutat afacerie online și a închis sediul companiei, Denis s-a văzut nevoit să mute și crocodilul, iar salvarea a venit tocmai de la părinții săi, care au fost de acord să-l primească la casa lor, de lângă Minsk.

Hrănit de două ori pe săptămână cu pește proaspăt, din râul aflat în apropierea satului, Gena a devenit atracția localității, cei mici dând adesea buzna în curtea familiei Pleșak, pentru a vedea exoticul animal.