Cel mai așteptat fenomen astronomic al perioadei. Schimbările care îți dau viața peste cap. Totul depinde de această seară

Cel mai așteptat fenomen astronomic al perioadei. Schimbările care îți dau viața peste cap. Totul depinde de această seară Sursa foto. EVZ

Un fenomen astral, mult așteptat de persoanele passionate de astronomie va avea loc la finalul săptămânii viitoare.

O eclipsă parțială de lună se va produce în data de 19 noiembrie 2021 și va dura aproape trei ore și jumătate. Acest fenomen  este foarte așteptat de cei pasionați de fenomenele astronomice din întreaga lume, dat fiind că este cea mai lungă eclipse de lună din acest secol.

Conform estimărilor făcute de oamenii de știință de la NASA, eclipsa parțială de lună va dura 3 ore 28 de minute şi 23 de secunde.

Din păcate, acest fenomen, cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului nu va fi vizibilă și de pe teritoriul României.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. EVZ

Cum se produce eclipsa de lună

Eclipsa de Lună este un fenomen astronomic care se produce cu regularitate, la anumite interval de timp. Fenomenul se produce atunci când Pământul se interpune între Soare şi Lună. Astfel, lumina solară nu se mai răsfrânge asupra satelitului natural, ci este blocată. Eclipsa se poate produce doar atunci când avem o lună plină. Drept urmare într-un an se pot produce între două și patru eclipse de lună.

Luna plină din data de 19 noiembrie mai este cunoscută și ca Luna Castor, fiind denumită așa în Statele Unite. Americanii au numit-o astfel deoarce, în trecut, aceasta era perioada vânătorii își întindeau capcanele pentru a prinde castor.

Eclipsa de lună de săptămâna viitoare este parțială

Eclipsa de lună din data de 19 noiembrie este una parţială, dat fiind că cele trei corpuri cereşti nu formează o linie perfect dreaptă. Acestea sunt doar ușor aliniate, iar Pămâtul acoperă cu suprațața sa 97% din suprafaţa Lunii.

Fenomenul de săptămâna viitoare va fi complet vizibilă doar din anumite zone ale Pământului. Cei interesați să o prindă, vor trebui să călătorească într-una dintre aceste zone. Fie în Asia, Australia şi America, unde se va vedea în toată splendoarea. Fie în zona de nord a Europei. Parțial, aceasta va putea fi observată și în zonele de nord-vest şi nord ale Europei, dar și din nord - estul extrem al Europei.