Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cei mai bogați miniștri din pandemie. S-au achitat de datorii, iar unii și-au luat mașini noi
Cei mai bogați miniștri din pandemie. S-au achitat de datorii, iar unii și-au luat mașini noi

Cei mai bogați miniștri din pandemie. S-au achitat de datorii, iar unii și-au luat mașini noi

Miniștrii din Guvernul Cîțu au dus-o foarte bine în pandemie. Cel puțin o parte dintre ei, după cum arată declarațiile de avere ale acestora.

Pandemia de coronavirus nu a adus vești proaste din punct de vedere financiar pentru toți românii. Miniștrii lui Florin Cîțu au dus-o foarte bine. Unii dintre ei au scăpat inclusiv de datorii. Nici despre premierul Florin Cîțu nu se poate spune că o duce rău. Spre deosebire de predecesorul său, Ludovic Orban, care avea doar un salariu de 3.000 de lei la instalarea în Palatul Victoria, premierul Cîțu este un om realizat.

Conturile unora dintre miniștrii României sunt pline de bani. Guvernanții și-au luat și mașini noi. Mulți dintre ei au scăpat inclusiv de datorii, potrivit ultimelor informații furnizate de Agenția Națională de Integritate.

Kelemen Hunor și-a cumpărat mașină. Bode s-a achitat de datorii

Vicepremierul Kelemen Hunor și-a cumpărat, în anul 2020, o mașină în plus – o Toyota RAV 4, la prețul de 35.000 de euro.

Lucian Bode însă, și-a vândut mașina în luna martie, marca Volvo, în schimbul căreia a cerut suma de 14.000 de euro. Ministrul de Interne al României are două conturi bancare, ce nu declarate data trecută: unul deschis în anul 2012 și al doilea în anul 2013. Primul este în valoare de 15.729 de lei, iar în al doilea se află 52.912 lei.

Lucian Bode s-a achitat și de o datorie față de o persoană fizică, de la care a împrumutat 130.000 de lei.

Virgil Popescu, bogat în terenuri

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, deține un nou cont în care a depus 100.000 de lei.

Stelian Ion, ministrul Justiției, a reușit să mai adauge în contul bancar declarat o sumă de 200.000 de lei. Și el și-a plătit o parte dintre datorii, tot către persoane fizice. A reușit să se achite de 72.000 de lei.

Ministrul Apărării din România, Nicolae Ciucă, deține o pensie de serviciu de 3.700 de lei.

Virgil Popescu deține 16 terenuri. Demnitarul mai are și patru case în Drobeta Turnu Severin și în municipiul Bucureşti. Ministrul Energiei are deschise 23 de conturi bancare, ce însumează, alături de fondurile de investiții, suma de 1.184.386 lei. Virgil Popescu mai deține acțiuni și la zece firme.

Ioana Mihăilă și-a împrumutat clinica dermatologică

Ministrul Sănătății are trei terenuri și cinci locuințe, conform ultimelor declarații. Clinica dermatologică unde se fac și epilări definitive a împrumutat-o pentru 65.000 de lei. Cu firma soțului său s-a întâmplat aidoma, în schimbul sumei de 337.000 lei.

Ioana Mihăilă nu are nici credite și nici datorii. Prin intermediul clinicii administrate, a obținut venituri în valoare de 137.000 de lei.

Ministrul Dezvoltării are peste 87.000 de lei în conturi

Cseke Attila, reprezentantul Ministerului Dezvoltării, a declarat, în conturi, sume mai mari cu 87.785 de lei.

Ministrul a obținut și câteva venituri suplimentare, care însumează valoarea de 95.000 de lei, pe seama restituirilor cheltuielilor electorale din cadrul alegerilor locale de anul trecut.

Ministrul Agriculturii nu a duce nici el rău. Adrian Oros și-a deschis un cont bancar nou, în care a depus 140.000 de lei, notează antena3.ro.

Florin Cîțu câștigă din exploatarea pădurilor

Spre deosebire de predecesorul său, Ludovic Orban, care avea doar un salariu de 3.000 de lei la instalarea în Palatul Victoria, premierul Cîțu este un om realizat. Potrivit declarației de avere depuse la finele anului trecut, premierul deține o pădure de 75 de hectare, de pe urma căreia a câștigat aproape 150.000 de lei, din vânzarea de masa lemnoasă, și un teren agricol de un hectar. Cîțu mai are o casă de 130 de metri pătrați în județul Vâlcea și un apartament în București. El a mai economisit 492.000 de lei.

La venituri, Florin Cîțu a trecut salariul de ministru, 24.944 lei, și îndemnizația de parlamentar, 122.259 de lei. În total, dacă luăm și câștigul obținut din vânzarea lemnului, premierul Cîțu a strâns într-un an suma de 297.203 lei, ceea ce nu este deloc puțin lucru.

Ar mai fi de spus că Florin Cîțu mai are de plătit și un credit de vreo 300.000 de euro.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: