Evenimentul Zilei > Justitie > Cei 17 inculpaţi din dosarul fraudei la alegerile locale de la Ciorani în frunte cu primarul, lăsați în libertate
Cei 17 inculpaţi din dosarul fraudei la alegerile locale de la Ciorani în frunte cu primarul, lăsați în libertate

Cei 17 inculpaţi din dosarul fraudei la alegerile locale de la Ciorani în frunte cu primarul, lăsați în libertate

Joi a fost pronunţată, decizia Judecătoriei Ploieşti, în dosarul care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 de la Ciorani, scrie Agerpres.

Joi a fost pronunţată, decizia Judecătoriei Ploieşti, în dosarul care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020. Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi ceilalţi 16 inculpaţi reţinuţi au fost puşi în libertate, dar, sentința nu este definitivă.

Surse judiciare au declarat,  că Voicu a fost reţinut pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ceilalţi 16 inculpaţi fiind acuzaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit surselor citate, 15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei – în municipiul Ploieşti.

Primarul câştigat alegerile detaşat, cu peste 70 de procente

În urma descinderilor, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri, fiind ulterior reţinute.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din Prahova.

Primarul este primul politician reținut într-un caz de fraudare a alegerilor locale, desfășurate în toamna anului trecut. Anchetatorii bănuiesc că la alegerile locale din septembrie anul trecut, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani ar fi falsificat procesele-verbale de consemnare a rezultatelor, astfel încât unii candidaţi şi formaţiuni politice să iasă în avantaj.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: