Evenimentul Zilei > International > CEDO: Nu poți expulza un Imigrant doar pentru că e Terorist sau Violator!
CEDO: Nu poți expulza un Imigrant doar pentru că e Terorist sau Violator!

CEDO: Nu poți expulza un Imigrant doar pentru că e Terorist sau Violator!

CEDO a emis o serie de decizii prin care interzice deportarea imigranților, chiar dacă au comis delicte grave sau prezintă pericol pentru securitate.

Cele trei cazuri judecate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), au implicat imigranți din Congo, Coasta de Fildeș și Cecenia cărora li s-a refuzat azilul politic de către Belgia sau Cehia pe motiv că au comis infracțiuni grave sau reprezintă o gravă amenințare pentru securitatea țării  gazdă, scrie Il Giornale.

Curtea, cu sediul în Luxemburg, a afirmat că refuzul azilului nu înseamnă că solicitanții de azil vor fi deportați automat, afirmând că ei se află în continuare sub protecția Convenției de la Geneva și, dacă există presupuneri rezonabile că vor fi torturați sau uciși în țările lor de origine, atunci imigranții nu pot fi deportați din Europa.

Decizia CEDO ar putea reprezenta o lovitură puternică pentru ministrul de Interne italian Matteo Salvini, care a promis că vaîncepe deportările imigraților infractori în țările lor de origine și a alocat un fond pentru a facilita negoccierile pentru transferarea imigranților ilegali în țări cu care Italia nu are acorduri de repatriere.

Salvini a reacțional la decizia CEDO, afirmând: „Iată de ce este important să schimbăm această Europă cu un vot pentru Liga pe 26 mai” și a adăugat: „Cu toate acestea, nu mă răzgândesc și nu schimb nici legea: solicitanții de azi care violează, fură, vând droguri, vor merge înapoi acasă.”

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: