Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ceaușescu trăiește! Iohannis și a lui ceată ne bagă pe gât, chipurile democratic, basmele neocomuniste ale Uniunii Europene
Ceaușescu trăiește! Iohannis și a lui ceată ne bagă pe gât, chipurile democratic, basmele neocomuniste ale Uniunii Europene

Ceaușescu trăiește! Iohannis și a lui ceată ne bagă pe gât, chipurile democratic, basmele neocomuniste ale Uniunii Europene

Președintele Klaus Iohannis a găzduit marți la Cotroceni evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Curat democratic, îți vine să zici! Dar îți trece repede!

În mod firesc, democratic, șeful statului a subliniat importanţa exprimării opiniilor cetăţenilor statelor UE privind modul în care îşi doresc să evolueze proiectul bruxellez  al Europei unite.

Semn că președintele nostru e tot mai bun la teorie!

Tot la fel de firesc, el nu a vrut să-și lase poporul, sau măcar o parte a acestuia, să se abată prea tare de la politica oficială, de la firul roșu călăuzitor deșirat tocmai de la Bruxelles, și l-a anunțat că doar respectarea valorilor spaţiului european îl poate proteja de derapaje, inclusiv de cele „inspirate de abordări populiste sau eurosceptice”.

Ca și tovarășul Nicolae Ceaușescu, care se opintea, ca și UE azi, să construiască socialismul multilateral dezvoltat îndemnându-ne „să facem totul”, domnul președinte ales democratic de două ori ne cere „să fim conştienţi că putem să facem şi mai mult, că putem să facem şi mai bine în cadrul proiectului european”.

În traducere din limba corectitudinii politice în română:

Să renunțăm la a mai fi români, unguri, polonezi etc. și să ne facem toți buni europeni, adică să lăsăm niște băieți, atent selectați în Comisia Europeană, să gândească în numele nostru; să ne metisăm; să îmbrățișăm ideologia de gen care promovează homosexualitatea și să dăm la o parte credința noastră creștină în care ne-am format ca popoare.

Ce e atât de greu?

Păi nu e, că în continuarea programului de ieri de la Cotroceni, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, ne-a anunțat solemn că, până în acest moment, conferinţa privind viitorul UE a adunat peste 1.400 de evenimente şi aproape 5.500 de idei.

Cum nu a enumerat niciuna dintre cele 5.500, m-am inhibat. Dacă emit și eu vreuna și a fost deja a altuia, nu voi fi acuzat de plagiat?

Nu mai bine tac din gură?

Deci, prin vocea doamnei comisar, UE ne-a îndrumat și cum să participăm, activ, evident, la dezbatere…😊)

Ca să fie sigură că am înțeles cum stă treaba, Vălean a mai punctat că întrebarea centrală a conferinţei privind viitorul UE este „În ce fel de Europă vrem să trăim?”, iar găsirea unui răspuns suficient de „complet şi detaliat” presupune „un exerciţiu colectiv, nu individual”.

Asta ca să ne intre bine în cap că, pentru promotorii viitoarei Europe, individul nu contează nici cât negru sub unghie, ci doar „colectivul”, adică „masele largi populare” care aprobau, în unanimitate, orice tâmpenie a lui Ceaușescu.

Țuțării

În aceeași ordine de idei, ca să plagiez o expresie clasică din Scânteia, organul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, l-a Cotroceni a mai luat cuvântul Cristian Pârvulescu, unul dintre cei mai dedicați promotori ai ideologiei aberante numite Corectitudine Politică și decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice de la SNSPA.

Tot din cuibul unde sunt îndoctrinați „corect politic” tinerii care trec pe acolo ca să se pregătească să administreze România, mă refer evident la SNSPA, a fost fost și alt invitat, Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice – SNSPA.

Dânsa a susţinut, potrivit Agerpres, că „miza momentului privind pilonul rezilienţei UE este evitarea capcanei de a contrapune identitatea naţională cu cea europeană”.

În afară de acești doi activiști de la SNSPA și comisarul Vălean, Klaus Iohannis a mai avut un singur invitat, tot ales pe sprânceană, Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, fost secretar de stat la MAE, care nu s-a lăsat nici el mai prejos:

„Sunt state unde, din păcate, politicieni populişti, extrem de autocentraţi sau dirijaţi din afară (care „afară”??? – nota autorului), reuşesc să convingă un număr mare de alegători să-i voteze şi atunci se pare că întreaga societate o ia într-o direcţie în care pentru noi este ciudată sau greşită”.

Ce am înțeles eu din cele întâmplate ieri la Cotroceni?

Că ăștia, neocomuniștii, iar ne rând în față, vorbind și gândind în numele nostru.

Lui Iohannis i-a fost atât de frică că-l iau la palme șefii de la Bruxelles, încât măcar un amărât de cârcotaș împotriva Corectitudinii Politice promovate de UE nu a invitat la dezbatere. Curat democratic!

Dar nu plecați, că mai am ceva să vă spun.

Tot, ieri, în timp ce de la Cotroceni eram iradiați cu aceste raze de lumina neocomunistă, o veste cutremurătoare venea, pe agențiile de presă, de la Budapesta.

Editorul unei cărţi pentru copii din Ungaria – „O ţară de basm pentru toată lumea” – a hotărât să-şi părăsească ţara natală din cauza ameninţărilor continue la adresa persoanei sale, informează Agerpres.

Decizia a fost luată mai devreme, a declarat marţi cercetătorul şi traducătorul Boldizsar Nagy portalului de ştiri 24.hu.

Campania împotriva cărţii sale, precum şi legea anti-LGBTIQ care a intrat în vigoare săptămâna trecută i-au întărit convingerea că nu vede un viitor pentru el şi pentru partenerul său de viaţă în Ungaria.

În „O ţară de basm pentru toată lumea”, basme celebre sunt rescrise asftel încât eroii provin din rândul minorităţilor, ca homosexuali şi transsexuali.

Vă dați seama că ăsta e supărat pentru că nu a putut converti poporul maghiar la doctrina LGBT?

Și acești dezaxați se mai întreabă ce avem cu ei!

Dar ei ce au cu basmele copiilor noștri?

Și, ăst timp, Iohannis ne spune basme Corect Politic în calitate de președinte al României, țara unui popor profund creștin!

 

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: