Înaintea acestui eveniment, Kim a organizat o reuniune a Biroului Politic al Partidului Muncitorilor unde, potrivit informațiilor agenției centrale de presă nord-coreeană, KCNA, a „criticat aspru” organismele economice pentru că „nu au tratat științific politicile partidului”.

Criticile lui Kim par a viza întărirea „disciplinei” în rândurile oficialilor economiei, înaintea Congresului Partidului Muncitorilor.

În timpul reuniunii extinse a Biroului Politic, care a avut loc duminică, Kim „a discutat ca puncte cheie pe ordinea de zi primirea unui raport cu privire la pregătirile pentru cel de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord  și să fie luate măsurile corespunzătoare”, potrivit KCNA, citată de agenția sud-coreeană Yonhap.

„Nu au depășit subiectivismul și formalismul”

În plus, în cadrul reuniunii, „organele de gestionare a afacerilor economice au fost supuse unor critici severe pentru că au eșuat să furnizeze directive științifice și să depășească  subiectivismul și formalismul”, a raportat agenția  KCNA, fără a oferi detalii suplimentare.

„În ceea ce privesc funcționarea și direcția de a duce la îndeplinire politicile economice ale partidului, a fost subliniată necesitatea de a asigura abordarea științifică și de a demonstra o dăruire și o responsabilitate infinite”, a spus KCNA.

„Biroul Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor a discutat măsurile pentru problema importantă a îndeplinirii sarcinilor economice imediate în acest an și a adoptat decizii cheie în unanimitate”, mai precizează agenția de presă nord-coreeană.

Coreea de Nord se confruntă cu trei provocări: consecințele unor taifunuri de vară succesive, închiderea prelungită a frontierelor datorită noii pandemii de coronavirus și sancțiunile globale împotriva economiei sale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE