Ne-au informat acum procurorii DIICOT că ceaiul Ayahuasca este ”o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor”. Specialiștii, unii chiar cu experiență în laboratoarele antidrog, spun că doar în combinație cu altă plantă se ajunge la DMT, drogul care apare și în lista oficială a substanțelor interzise.

Această neclaritate din anchetă vom vedea cum va fi tratată în instanță de către avocații inculpaților sau, poate, și de cei ai consumatorilor de ”ceai miraculos”, oferit de șamanul englez Tom, și prezentat ca fiind baza tratamentului care te scapă de răul organic.

Ce n-au spus procurorii DIICOT publicului larg este faptul că cei 39 de oameni pe care ei i-au ridicat cu mascații din clinica din satul Stănești, aparținând Vanessei Youness, iubita fostului șef de la DIPI, chestorul Gelu Oltean, erau acolo nu ca să consume droguri în grup, ci pentru diverse motive de sănătate și pentru că au încredere în tratamente neconvenționale.

Nici presa nu s-a străduit prea tare ca să vadă mai departe decât indicau procurorii, într-o anchetă asemănătoare celor făcute în trecut de DNA.

Adică, personaje de răsunet, multă secretomanie dar și amănunte picante, care să pună amprenta senzaționalistă pe acțiunea judiciară. Cam cum era cu rochiile și struții lui Greblă, cu ceasul cu cuc primit șpagă de o judecătoare sau cu cârnații procuroarei.

Citiți continuarea pe pagina următoare

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE