Evenimentul Zilei > Social > Cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Cât costă cazările. „Sunt foarte ok în comparație cu alte destinații”
Cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Cât costă cazările. „Sunt foarte ok în comparație cu alte destinații”

Cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Cât costă cazările. „Sunt foarte ok în comparație cu alte destinații”

Litoralul românesc a fost și este extrem de aglomerat în acest sezon. Mulți români nu au mai plecat în vacanțe în străinătate și au preferat să petreacă în stațiunile autohtone. În principiu, prețurile sunt pe măsură, în condițiile în care cererea este foarte ridicată. Sunt, însă, și cazuri în care cetățenii nu trebuie să scoată din buzunar sume exorbitante pentru a se bucura de câteva zile la mare.

niStațiunea Costinești prevede cele mai ieftine prețuri dintre toate de pe litoral. Astfel, interesul românilor care au semnalat prețurile exorbitante de pe litoral este foarte ridicat. 50.000 de români se află în această zonă a litoralului, dar nimic nu le strică buna-dispoziție.

Stațiunea Costinești, cea mai ieftină de pe litoral

Staţiunea Costineşti este renumită pentru preţurile mici. Anul acesta, deși în alte locuri costurile s-au scumpit semnificativ, în Costinești au rămas la fel. Pentru cinci nopți de cazare, cu alte utilități incluse, un turist a plătit până în 2.000 de lei.

„E suma foarte ok, spre comparaţie cu alte destinaţii, Mamaia sau străinătate”, a spus românul.

Reporter: O bere cât costă?

Turistă: 6 lei la magazin, dacă o luăm de aici e 10 lei.

Reporter: Cazarea cât costă?

Turistă: Noi am dat 1.800. Cu mic dejun, prânz incluse.

Românii se îmbulzesc să-și rezerve locuri pe plajă

Prețurile din stațiunea Costinești din Mamaia sunt mai mici decât în restul locațiilor de pe litoral, motiv pentru care și aglomerația e pe măsură. Oamenii au căutat și câte două ore pentru a găsi un loc pe plajă.

„Anul acesta cei mai mulţi turişti au fost în staţiunea Costineşti, avem undeva la peste 50.000 de turişti”, s-a exprimat un salvamar.

Turist: E a treia oară când vin, dar așa aglomerat nu am mai văzut niciodată.

Reporter: Cât v-aţi chinuit până aţi găsit un loc?

Turist: Cred că vreo 2 ore.

Alți turiști își țin ocupat locul de pe nisip cu ajutorul saltelei gonflabile. „Mai e şi loc şi poftă de distracţie, căldura e, totul e perfect!”, s-a exprimat unul dintre românii puși într-o astfel de situație.

Pentru a scăpa de aglomerație, unii dintre turiști au încercat să se dea cu bărcuța, dar și în apă, tot aglomerație e, potrivit stirileprotv.

Reporter: Te simți mai bine în aglomeraţia din apă decât în aglomeraţia de pe plajă?

Turist: Da, e o escapadă, stăm în apă puţin, e mai bine, mult mai bine.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: